Google: Дарете пари за бежанците, ние ще ги удвоим

Дарете пари за бежанците, а ние ще удвоим дарението ви. Заедно можем да направим повече. Това е призивът на благотворителната кампания в помощ на имигрантите, която бе подета от световноизвестната компания Google.

Всяко получено дарение ще бъде удвоено от Google, докато общата сума не достигне 11 милиона долара. "Европа, Близкият Изток и Северна Африка се сблъскват с най-голямата бежанска и мигрантска криза от Втората световна война насам. Google до момента е дарила над 1 млн. долара на хуманитарни организации и днес ви каним да направите същото", призовават от компанията.

Първите 5,5 милиона долара ще бъдат удвоени от компанията и общата сума - 11 млн. долара, ще бъде разпределена по равно между "Лекари без граници, "Meждународен спасителен комитет", "Спасете децата" и Върховния комисариат на ООН за бежанците.

Тези оргнизации осигуряват основни условия за живот на мигрантите - покрив над главите им, медицински грижи, вода и храна. "Google ще покрие и всички такси, за да може 100% от дарението ви да отиде там, където е нужно", обещават от компанията.

Опциите за дарения са между 5, 10, 15, 25, 100, 250 лв. на територията на страната. Повече информация за кампанията, както и за това как да дарите, може да намерите тук.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят