Фандъкова: Не плащаме по 2 пъти за ремонти в София, а налагам глоби

За мен винаги е било важно да развиваме София като зелен град. Много важен за мен е и проектът на метрото. Това заяви пред Нова телевизия градоначалникът на столицата Йорданка Фандъкова. Думите ѝ бяха по повод празника на София.

"Не плащаме по 2 пъти за ремонти. Ако има някакви нередности по проектите, аз не се свеня да налагам глоби. Най-големите глоби са налагани от мен", каза тя и допълни: "Все още не сме платили за нито едни обект през тази година, защото ремонтите продължават и днес."

"Предизвикателствата пред нас са много. До края на тази година започваме строителството на третия лъч на метрото.Улица "Граф Игнатиев" ще бъде изцяло реконструирана през следващата година. Предвиждаме и въвеждането на енергийна ефективност в 25 училища", каза още кметът на София.

"Всички музеи, както и зоопаркът в столицата днес са с вход свободен. Празненствата в София вече започнаха", допълни Йорданка Фандъкова.

По време на тържествена сесия на Столичния общински съвет по повод Деня на София, Фандъкова пожела на всички в залата да запазят вярата, надеждата любовта към града и най -вече отговорността, която имат.

"Пожелавам да сме живи и здрави и всеки със своите възможности и сили да продължи да работи за града ни, защото той е на всички. Благодаря, че работихме заедно за София през последните години, както и че намирахме консенсус и верните решения за града", заяви Фандъкова, цитирана от "Фокус".

"Намирахме решения на проблемите с аргументи, с цел продължаване на устойчивото развитие на града", добави тя. Кметът на Столична община изрази увереност, че това, което са направили в последните години променя качеството на живот на хората. "Изградихме 21 км метро, което ползват над 350 хил. души, както и цялостна система за преработка на отпадъците. Осигурихме 13 200 места в детските градини, обновихме голяма част от градския транспорт. Разкриваме културното наследство на Древна Сердика и днес отвори врати Музеят за история на София", изброи Фандъкова.

"Каквито и различия да сме имали, водещо е, че сме работили в интерес на гражданите", посочи тя. "Защитихме проекти на обща стойност близо 3 млрд. лв., по-голямата част, от която беше безвъзмездно финансиране", уточни тя. "Продължаваме развитието на града, екипите продължават да работят и им пожелавам успех, за да може развитието да не спира", каза още тя. "Зададохме посоката на развитие и наложихме темпото на работа", заяви тя.

Убедена съм , че всички в тази зала обичат София и ви пожелавам да запазим вярата, надеждата, любовта към града и най -вече отговорността която имаме.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини