Цистерна навлезе в насрещното в Смолян, уби човек и рани шестима - шофьорът бил пиян (снимки)

59-годишен работник загина на място, а още шестима негови колеги са ранени след тежка верижна катастрофа на изхода на Смолян. Инцидентът стана сутринта в четвъртък около 8 часа на главния път след изхода от Смолян към Мадан.

Пиян шофьор на цистерна превозваща дизелово гориво, движеща се от Смолян за Мадан, влиза в насрещното платно и удря микробус "Фиат Дукато", който превозва работници от Мадан за областния град. Шофьорът на тежкотоварния автомобил засякъл буса, управляван от 60-годишен маданчинан, а след това се забива и в "Опел Вектра" със софийска регистрация, управлявана от 61-годишен мъж от с. Бял извор, Ардино. При удара на място загива 59-годишният Мехмед Дрянков, който пътувал в микробуса, а шестима негови колеги са ранени.

"Излизаме от завоя и насреща в нашето платно беше цистерната, шофьора на буса избяга наляво колкото можа, но цистерната направо се блъсна в нашата кола. Ужасно беше", разказа един от по-леко пострадалите работници.

Както си караше в неговото платно, изведнъж тръгна към нас, разказа и друг от пострадалите.

Бусът е на маданската фирма "Прима строй инвест" и карал 8 работника за ТЕЦ-а в смолянския квартал Устово.

Дрегерът отчита, че шофьора на цистерната е с 1,58 промила алкохол в кръвта, потвърдиха от полицията. 34-годишният Мирослав Пеев, който шофирал цистерната, беше заведен за кръвна проба в болницата в Смолян. Пред медиите твърдеше, че не е пиян, но състоянието му не го доказваше.

Четирима са откараните в болницата пострадали при катастрофата работници, в Спешно отделение им е оказана помощ, един от тях е с по-сериозни наранявания, но няма опасност за живота му, съобщиха медици.

Движението по главния път остана временно затворено, от ОД на МВР - Смолян обявиха обиколен маршрут от Смолян през Рудозем.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини