Предложиха брак на Златка Райкова

Безпилотен автомобил на „Юбер” блъсна пешеходец в Аризона и го уби

Пада възрастта на учениците, посягащи към наркотици 80% от зависимите посягат към синтетика

Гледаме телевизия на таблета и при пътуване в ЕС Ходим на почивка с онлайн абонамента си

Безработен приюти 8 щъркела

Селена Гомез с първи снимки след трансплантацията й на бъбрек

Война на дупките обяви Бойко Борисов (обзор) Министър-председателят обеща да изкара 200 000 чиновници по пътищата

Може да ви преместят на друго работно място, ако имате ТЕЛК

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 март 2018

Назначават 1300 войници до края на 2018 година Заделени са 30 млн. лв. за заплати

Автобус премаза крака на жена, тя загина

Стрелба и бой с брадви в Рупци 17-годишен нападател пронизан от стоп патрон в крака

Сирийското външно министерство разкритикува турското превземане на Африн

Българи купуват ниви до морето в Гърция и слагат каравана

Лошо, Георгиева, много лошо С фалшиви новини срещу прокуратурата и Българското председателство на ЕС

Борисов поздрави Калфин: Европарите от отиват при хората

Когато правителството е стабилно, парите от еврофондовете отиват при хората. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на официалното връчване на първите договори на общините – бенефициенти по схема „Независим живот“ в Министерски съвет.

“Министър Калфин заслужава да бъде подкрепен, в това число и всички, които подкрепят правителството. Вицепремиерът Калфин добре е подбрал деня, в който да се случи това събитие, защото това действително е една много социална политика, защото тези 40 милиона отиват точно при тези хора, които са в неравностойно положение, които имат нужда от асистенти, от подкрепа, а помощ от държавата не винаги може да достигне и до тях”, заяви Борисов.

“Искам специално да поздравя екипа на министър Калфин и на всички, които работиха с тях за това. Виждате колко по-добре работят европейските фондове и когато е стабилно правителството, парите отиват в общините, отиват при хората. Вие ги разпределяте”, коментира Борисов.

“Не съм съгласен с министър Калфин, който казва, че между общините няма конкуренция. Има конкуренция кой по-бързо ще даде своя проект, така че хората да трябва знаят, че този, който е по-бърз кмет, по-бързо парите ще отидат в общината. Ако ти нямаш личен асистент, а искаш да излезеш и един час е много.

Така че затова се съгласих малко по-публично да бъде направено това събитие, за да може да бъде чуто от хората и от долу на горе също да има натиск за това как се провеждат проектите. Затова министър Калфин заслужава да бъде поздравен, а в това число и всичко, което подкрепят правителството, защото това е стабилност и добро за хората”, каза още той.

Първите договори по схемата „Независим живот“ ще се сключат с 81 общини и райони на общини, които са подали своите проектни предложения до 10.06.2015г. Общата стойност на одобрените за финансиране проекти е 39 507 462 лв. От тях 33 581 134 лв. или 85% са по линията на Европейския социален фонд и 5 926 119 лв. или 15% са чрез национално съфинансиране.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.