Борисов поздрави Калфин: Европарите от отиват при хората

Когато правителството е стабилно, парите от еврофондовете отиват при хората. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на официалното връчване на първите договори на общините – бенефициенти по схема „Независим живот“ в Министерски съвет.

"Министър Калфин заслужава да бъде подкрепен, в това число и всички, които подкрепят правителството. Вицепремиерът Калфин добре е подбрал деня, в който да се случи това събитие, защото това действително е една много социална политика, защото тези 40 милиона отиват точно при тези хора, които са в неравностойно положение, които имат нужда от асистенти, от подкрепа, а помощ от държавата не винаги може да достигне и до тях", заяви Борисов.

"Искам специално да поздравя екипа на министър Калфин и на всички, които работиха с тях за това. Виждате колко по-добре работят европейските фондове и когато е стабилно правителството, парите отиват в общините, отиват при хората. Вие ги разпределяте", коментира Борисов.

"Не съм съгласен с министър Калфин, който казва, че между общините няма конкуренция. Има конкуренция кой по-бързо ще даде своя проект, така че хората да трябва знаят, че този, който е по-бърз кмет, по-бързо парите ще отидат в общината. Ако ти нямаш личен асистент, а искаш да излезеш и един час е много.

Така че затова се съгласих малко по-публично да бъде направено това събитие, за да може да бъде чуто от хората и от долу на горе също да има натиск за това как се провеждат проектите. Затова министър Калфин заслужава да бъде поздравен, а в това число и всичко, което подкрепят правителството, защото това е стабилност и добро за хората", каза още той.

Първите договори по схемата „Независим живот“ ще се сключат с 81 общини и райони на общини, които са подали своите проектни предложения до 10.06.2015г. Общата стойност на одобрените за финансиране проекти е 39 507 462 лв. От тях 33 581 134 лв. или 85% са по линията на Европейския социален фонд и 5 926 119 лв. или 15% са чрез национално съфинансиране.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини