"Булстрад Арена" отваря врати за Купа "Русчукъ"

Ултрамодерната зала "Булстрад Арена" в Русе ще отвори врати за традиционният международен турнир "Русчукъ", който ще събере четири от най-добрите отбори по баскетбол за жени на България, Сърбия и Румъния. Мачовете са на 25, 26 и 27 септември т.г., съобщиха от БК "Дунав 8806".

На домакините и републикански шампион за последните 4 г. ще гостуват носителите на Купата на Румъния и финалисти в местното първенство "Шепши" - Сфънту Георге. В крайдунавския град ще пристигне отборът, влязъл във финалната четворка на шампионата и в битката за Купата на Сърбия през последния сезон - "Шумадия", Крагуевац. В битката за приза ще се намеси и основният конкурент на "сините феи" в родното първенство "Нефтохимик", Бургас.

"Това е най-добрата зала в България засега, надявам се и тук един да се чувстваме като вкъщи", заяви старши треньорът на "Дунав 8806" Георги Божков. Той се скри, че предстоящите домакински мачове за Купа Европа също дават повече самочувствие на отбора. "Залата за мен е сбъдната мечта", не скри капитанът и играещ пом.треньор на "сините" феи Зорница Костова. За съотборничката й Юрика "Ша" Брукс "Булстрад Арена" не отстъпва на американските зали.

"Наясно съм с момичетата в отбора, първите ми впечатления от чужденките са много добри", допълни наставникът Божков. Вечинят съперник за купата в държавното първенство "Нефтохимик 2010" от Бургас е поканен за участва в "Русчук" като "най-големия дразнител" за русенския тим.

Във всеки от турнирните дни ще се играят по две срещи. Билетите са по 6 лв., като феновете ще могат да ги купуват и онлайн. Те ще гледат с тях по два мача.

"Специално за турнира сме монтирали икономично LED-осветление, италианска фирма ще постави и настилката за игрището", обясни мениджърът на "Булстрад Арена" Борислав Велков. Вече са договорени домакинските срещи от турнира за Еврокупата на ФИБА. На 25 ноември т.г. в залата ще се играе квалификацията от европейското първенство за жени по баскетбол между отборите на България и Гърция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт