Огнеборци спасиха от изпепеляване сгради над 5000 кв. м площ в центъра на Търново Пожарът лумна в бивш военен корпус

Президентът Радев в отчета си: Започнах нормализирането на отношенията с Русия (ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК)

Учени твърдят, че Австралия и Северна Америка някога са били свързани в суперконтинента Нуна

Над 60 000 души са евакуирани заради изригване на вулкана Майон във Филипините

11 души са ранени при атака срещу офис на хуманитарна организация „Спасете децата“ в Афганистан

Елена Йончева: Големият проблем на корупцията е, че тя тръгва от горе

Цвета Караянчева: Дебатът по вота на недоверие беше безинтересен, а мотивите несериозни

Внасят сигнал в прокуратурата срещу ръководителката на дома за деца с увреждания в Габрово заради насилие

Димитър Маргаритов: КЗП ще проверява зимните курорти поне месец и половина

Делян Добрев с нови обвинения: Елена Йончева е свързана с офшорни компании и кухи фирми

Директорът на училището, където учител удари ученик: Аз съм срещу насилието

Премахнаха 230 трошки от улиците на Шумен

Почина научнофантастичната авторка Урсула ле Гуин

От форума в Давос: Киберзаплахите и мръсният въздух са основните проблеми пред световната икономика

Тръмп ще призове Ердоган за „деескалация на ситуацията“ в Африн

Хора от цял свят се обаждат по грешка на 87-годишен пенсионер в Бавария. Той: Щастлив съм!

От 2 години германският пенсионер Ернст Шрьодер получава непрестанно телефонни позвънявания в дома си. Хора от цял свят му се обаждат с желанието да получат виза за САЩ. 87-годишният мъж не може да им помогне. А на него също никой не му помага в „телефонния тероризъм“, съобщава сайтът на германския вестник „Ди Велт“.

В началото Ернст мислил, че просто няколко души са се объркали. Днес той знае, че позвъняванията няма да спрат. Обаждат му се през деня и през нощта – заради времевата разлика, с него са се свързвали хора от Багдад и Пекин.

Ернст вече е свикнал. Хората от другата страна на линията винаги се обаждат за едно и също – кандидатствали са в интернет за работна виза за САЩ и са срещнали затруднения при онлайн трансфера на таксата.

На сайта на услугата за виза е посочена гореща телефонна линия за проблемни случаи. Телефонният номер е дълъг. Който го избере, не попада от служител от посолството, а на Шрьодер в Долна Бавария, чийто телефонен номер е в пъти по-кратък Но нещо става в телекомуникационната мрежа.

Поне 2000 пъти са звъняли до момента в дома на пенсионера по грешка. Той не е от хората, които казва „Имате грешка“, а след това затваря. Той разговаря с удоволствие с непознатите, като повечето от тях смята за мили.

Годините, в които е работил като учител, се е начул да си задържа нервите. В дома му е тихо, съпругата му е починала преди година. Кратките разговори с непознати, които имат проблем с работническата виза, разбиват монотонния ритъм на ежедневието му.

„Не ми досаждат. С удоволствие разговарям и на английски с тях“, споделя Шрьодер.

В началото германецът опитал да спре обажданията. Свързал се с телефонната си компания, след като оттам не му помогнали, се обърнал към Федералната агенция. Там също не срещнал разбиране. Накрая се обърнал към местните членове на парламента. Оттам се свързали с американското посолство в Берлин.

Усилията обаче се оказали напразно. Единственото, което се променило, било, че горещата линия, която прехвърля към домашния телефон на Ернст, се появила и в китайските сайтове сред контактите при затруднения на получаване на работна виза за Америка.

„За съжаление достъпът ни до световното интернет пространство е прекалено ограничен“, казали на Шрьодер от институциите, към които се обърнал.

Те му съдействали пред телекома да получи нов телефонен номер. Германецът обаче не иска да направи тази промяна. „Имам голям кръг от познати“, казва той. „Трябва да се обърна към всички тях, за да им съобща новия контакт. Прекалено трудоемко е“, казва още той.

Така Шрьодер продължава да живее с този телекомуникационен феномен и дори донякъде се радва на ежедневните си разговори с хора, които не познава.

За съжаление обаче не знае нито решението на проблема с превеждането на пари онлайн, нито правилния телефон за връзка.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.