На 19 март 2018 да почерпят

Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Уволниха горски, прикрили незаконна сеч

Двама горски инспектори от Регионалната дирекция по горите в Благоевград са уволнени по разпореждане на директора на Изпълнителната агенция по горите, инж. Тони Кръстев.

До това решение се стигна след като служителите се опитали да прикрият нарушения, установени при проверка в района на Държавно горско стопанство – Симитли.
На 10 септември проверяващи от Югозападно държавно предприятие – Благоевград установили транспортиране на 18 куб. м немаркирана букова дървесина, без превозен билет.

Нарушението е разкрито при проверка на два товарни автомобила в с. Сушица. На място пристигнали и двамата инспектори от РДГ – Благоевград, които се заели със случая. Автомобилите са оставени на тяхно разпореждане с цел да бъдат транспортирани и придружени до базата за съхранение на конфискувани материали в горския разсадник на Държавно горско стопанство – Благоевград.

Двамата служители се опитали да прикрият нарушението като вместо да я превозят, те допуснали маркиране на дървесината с контролна горска марка и издаване на превозен билет за транспортиране.

Измамата констатирали служителите на Югозападното предприятие, които първоначално заловили камионите и се върнали да проверят дали са транспортирани.

От издадения превозен билет става ясно, че цитираните автомобили са собственост на фирма на бащата на единия от уволнените служители.
Автомобилите са задържани. Случаят е предаден на прокуратурата.

И двамата уволнени горски инспектори са от Благоевград и с дългогодишен стаж в системата на горите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.