Задържаният шеф на полицията в Първомай Налбантов обвинен, че прикрил шофьор след тежка катастрофа

Началникът на РУП-Първомай Васил Налбантов и неговият заместник са с повдигнати обвинения след извършената специализирана полицейска операция на отдел „Вътрешна сигурност” към МВР. Това каза на пресконференция апелативния прокурор на Пловдив Иван Даскалов, предаде Фокус” – Пловдив.

По думите му, на Налбантов са повдигнати обвинения за два конкретни случая. В единия от тях е спомогнал на лице, извършило ПТП, да избегне наказателно преследване, а в другия случаи престъплението, което не е било разследвано, е свързано с упражнена принуда. Обвинения са повдигнати и на зам.-началника за това, че е спомогнал на лице извършило кражба на коне на територията на Районното управление да избегне наказателно преследване. Заради тази незаведена кражба и заради това, че полицията не е отработила по законосъобразен начин сигнала, се е стигнало до убийството на извършителя на престъплението, каза още Иван Даскалов. По думите му, вследствие на това хората, които са пострадали от кражбата, са в ареста с обвинения за убийство. Зам.-началникът на РУП-Първомай е и с обвинение за подкуп за сумата от 800 лева.

В РУП-Първомай има още двама задържани полицейски служители, каза още Иван Даскалов. По думите му, в малките населени места общественото мнение е насочено в посока, за това, че има срастване на полиция и прокуратура със силните местни хора. Проведеното до момента разследване потвърждава тази информация, каза още Даскалов. По думите му, са установени множество скучай, които касаят неправомерни действия на служители на районните управления в Първомай и Асеновград, за които до момента не сме събрани достатъчно доказателства за повдигане на обвинения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право