Моуриньо вече е Фантастичния

Жозе Моуриньо сам се провъзгласи за Фантастичния след победата на „Челси“ с 4:0 над „Макаби“ (Тел Авив). Преди години отново на „Стамфорд Бридж“ португалецът каза, че е Специалния, което и досега му е прякор. Преди дербито с „Арсенал“ в събота Моуриньо взе глътка въздух, след като отборът му е 17-и във Висшата лига.

„Някои не са щастливи от моите успехи години наред - каза треньорът. - Такава ни е натурата. Уейн Руни уж беше трагичен, а след като направи рекорд по голове в националния, вече е най-добрият. Дори да не вкарва, той винаги е фантастичен. Аз съм фантастичен дори когато не бия.“

Ден по-рано Моу прати журналист да търси в гугъл дали не е шампион на Англия. Смени доста от титулярите, а като грешници се очертават две от иконите на сегашния „Челси“ - Джон Тери и Бранислав Иванович. Сърбинът трябваше да е капитан след ветерана, но изглежда и на двамата дните в клуба са преброени.

„Челси“ бе единственият английски тим от Висшата лига, който спечели в турнира на милионерите тази седмица. „Арсенал“ катастрофира с 1:2 като гост на „Динамо“ в Загреб. Ден по-рано също с по 1:2 паднаха „Манчестър Юнайтед“ и „Манчестър Сити“ - съответно от ПСВ „Айндховен“ и „Ювентус“. А „Саутхемптън“ и „Уест Хем“ отпаднаха още в квалификациите на Лига Европа. Така Италия има всички шансове при добро представяне на отборите си да задмине Висшата лига в ранглистата и така да има 4 отбора в Шампионската лига вместо 3.

Томас Мюлер пък стана рекордьор на Германия по голове в големия турнир - вече има 30. Нападателят на „Байерн“ отбеляза два пъти при 3:0 над „Олимпиакос“. При първото попадение не се разбра дали Мюлер иска да стреля, или да центрира. „Видях гола си на видео и се смях - призна звездата. - Със сигурност не съм сключил пакт с някоя гръцка богиня преди мача.“

„Байерн“ пусна протест до гръцкото правителство, след като полицаи влязоха в сектора за гости на трибуните и биха запалянковци. Един е тежко ранен. Пострадал е и полицай.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят