Параходът "Радецки" тръгва отново по Дунав

От Националния исторически музей напомнят, че в първия от серията почивни дни в навечерието на Деня на Независимостта параходът „Радецки” - национална светиня, свързана с подвига на четниците на Христо Ботев, загинали за свободата на България през 1876 г., ще направи едночасова обиколка в района на Козлодуйското пристанище, съобщиха от Министерство на културата.

От Национален музей „Параход Радецки” канят ценителите на историята да се качат на борда на легендарния параход на 19 септември 2015 г. /събота/, тъй като от 15:00 ч. до 16:00 ч. той ще осъществи плаване в акваторията на Козлодуйското пристанище. Билетите за едночасовата екскурзия с кораба „Радецки” се закупуват на място и са на съвсем достъпна цена: за деца, ученици, студенти и пенсионери те са от 4 лева, а за всички останали – по 6 лева.

На борда на Музея „Параход „Радецки“ могат да се качат 100 пасажери, а ако интересът към екскурзията е много голям, в същия ден - 19 септември, ще бъде осъществена и втора обиколка в района на Козлодуйското пристанище - от 16:00 ч. до 17:00 ч. Всички, които се качат на парахода „Радецки”, ще имат възможността да разгледат и обновената музейна експозиция, в която могат да се видят редица ценни реликви като знамето на Ботевата чета, униформи на Ботеви четници, последните писма, писани от воеводата Христо Ботев от борда на парахода и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура