Бягащият човек

От умели горски ловци през шотландски преследвачи на елени до мексиканска полиция - желаещите да хванат Джоел са много. Бившият морски тюлен и безстрашен авантюрист обаче знае как да бяга.

Вдигащата адреналина поредица „Менхънт” се завърна в ефира на Discovery Channel и се излъчва в неделя от 21 ч. Във втория сезон Джоел Ламбърт ще поставя на изпитание ловните си методи и техники в някои от най-опасните места на света. Ще бъдат ли от полза военният му опит и дългогодишната подготовка, за да успее да се справи с поредното предизвикателство?

Заснети в Нова Зеландия, Монголия, Мексико, Шотландия, Флорида и Южна Каролина в САЩ, новите епизоди на “Менхънт” проследяват Джоел в ролята на преследвания, а отбор от способни опоненти със значително повече познания за местната среда ще върви по петите му. Джоел ще се окаже извън своята зона на комфорт, без да е способен да предвиди техните действия.

Правилата на играта са същите: след като е бил оставен в отдалечена част от света с основен комплект за оцеляване - манерка с вода и първоначални запаси, Джоел има 36 часа да достигне определена крайна точка, докато всички преследвачи са плътно по петите му и са решени да докажат, че те разполагат с най-добрата тактика. От влажни тропически зони до ледени планински върхове Джоел трябва да пробие пътя си през предизвикателно непредвидими терени, за да избегне залавянето.

„Като експерт в преодоляването на опасности Джоел е идеалният претендент за това предизвикателство. Вторият сезон е изпълнен с нови врагове, изпитания на способностите и местности, от които дебнат всякакви опасности, и ще държат зрителите под напрежение във всяка една секунда”, разкриват от Discovery.

ТОП 5 на инструментите

за бягство и укриване на Джоел

1. Бягство с връзки за обувки - Заменете връзките на обувките си с въже за скачане с парашут, известно още като въже 550. Изключително издръжливо е и може да ви послужи като трион за прерязване на пластмасови окови.

2. Инструмент за бягство и укриване в портфейл - Много компании произвеждат инструменти за разбиване на ключалки, клинове за резета и остриета с размера на кредитна карта. Доста са удобни и въобще няма да усетите, че ги носите.

3. Гривна Leatherman - Leatherman произвеждат много стилна гривна с типично мъжки дизайн. Свръзките на гривната са изработени от често срещани инструменти като шестограми, отвертки, режещи куки и др. Мъжкарска, модерна и полезна. Какво да не ѝ харесаш?

4. Верижка А-К Gearward - Тази верижка срещу отвличания предлага полезни инструменти за оцеляване, бягство и укритие както за градска, така и за дива среда. А-К верижката е от любимите ми. Комбинира керамично острие, въже Kevlar и универсален полимерен ключ за белезници в скрита верижка, която се носи около верижката на ръчния часовник. Много е готина. Комбинирам я с моя Garmin Tactix, който обожавам. Оптимизиран за специални операции, той е GPS часовник и много повече. И повярвайте ми, който го е измислил, си е свършил добре работата.

5. CRKT тактическа писалка - Когато не мога да нося сгъваем нож, тактическата писалка е един от моите лични предпочитани инструменти за защита. CRKT е страхотна за целта - тя е функционална писалка, създадена с мисъл за самозащита, може да бъде използвана като оръжие. Харесвам това предложение от CRKT, защото изглежда елегантно и фино, а не като оръжие, а в същото време е и прекрасен инструмент за писане. Често пътувам по целия свят и тя винаги пътува с мен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали