Може би най-мощният хечбек в света

Георги Луканов

Майсторите от ателието ABT напомпаха Audi RS3 до 430 к.с.

Audi RS3 за известно време бе най-могъщият хечбек на пътя. С 367 конски сили и задвижване на всички колела германската машина впечатляваше по пътищата и особено по немските магистрали, където ограничения за максимална скорост няма (все още). С пускането на Mercedes A45 AMG, RS3 загубил титлата за най-мощен компактен хечбек. Майсторите от тунинг ателието ABT обаче направиха така, че от Audi да си върнат короната.

Маниашкият ABT Audi RS3 разчита на 2,5-литров турбобензинов двигател с пет цилиндъра. Чрез включването на нова изпускателна система с ECU адаптиране и промяна на основните параметри на турбокомпресора този мотор е с увеличени от стандартните 367 коня до 430 к.с.

Така тунингованото ауди с напомпания агрегат ускорява от място до 100 км/ч само за 4,1 секунди – показател, с който със сигурност надминава такива резачки като Subaru WRX STI, Ford Focus RS, A45 AMG, както и всеки друг хечбек на Volkswagen. Други промени включват нови 19-инчови джанти, както и редица стилистични орнаменти в кабината и външно по ламарини и брони.

Вижте повече само в новия брой на списание "Авто Труд"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили