Тормозели в ареста акушерката бияч

Акушерката Емилия Ковачева, която зверски преби 4-дневното бебе Никол, се оплака от безсъние и липса на апетит в ареста и поиска Софийският апелативен съд да я пусне вкъщи.

Ковачева бе задържана на 19 април т.г. Камера в родилното отделение на болница “Софиямед” показа, че акушерката удряла шамари и юмруци на бебето, душила го и го блъскала в кушетката. В резултат на това Никол беше със счупен череп.

“Имам болки и в стомаха”, промълви Ковачева. Магистратите назначиха лекарска експертиза, която ще установи дали здравето й е влошено и може ли да остане зад решетките. Преди това защитникът на акушерката Владислав Янев поиска отвод на две от съдийките - Светла Букова и Весислава Иванова, с мотива, че били пристрастни, тъй като веднъж се произнесли по мярка за неотклонение на клиентката му. “Това не е основание да се счита, че сме заинтересувани от изхода на делото”, заяви Букова и насрочи процеса за 24 септември, когато ще бъде готова експертизата.

Адвокат Янев допусна, че акушерката може да прибегне до самоубийство в ареста заради “множеството издевателства спрямо нея от задържани”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право