Цветанов: Да сте чули някой да ми се е извинил от тези, които ме набедиха?

Единственото, което исках по време на делото срещу мен, е справедлив процес. Това заяви пред Нова телевизия бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов по повод оправдателната му присъда по делото за 6-те „Не”-та.

"Ще се старая по никакъв повод да няма подобно набеждаване на когото и да било. Преди стартиране на предизборната кампания през 2013 г. също бях набеден. Тогава Станишев направи пресконференция, но да сте чули някой да ми се е извинил? Не! Но такива неща не може да се случват", заяви Цветанов.

Той допълни, че за себе си е направил анализи на всички съдии, които са гледали обвиненията срещу него кой кой е и какво прави.

Цветанов коментира и зрелищните арести на двамата задържани полицейски началници в Асеновград и Първомай. "Благодарен съм на силовия министър Бъчварова, че върна Румен Ганев и неговия екип в МВР, защото виждате, че когато работим с професионалисти, резултатите са ясни. Фактът, че има подобни операции говори, че работим перфектно в борбата с корупцията", заяви Цветанов.

"Разбира се, че ще имаме трудни моменти. Надпреварата ще бъде оспорвана, но ние ще продължим да залагаме на позитивната кампания и да слушаме какво искат хората. Искаме да постигнем сериозен успех в Кърджали. Важното е къде и с коя партия ще се борим. С Реформаторския блок ще си партнираме на доста места, но в Хасково ще бъде най-оспорваната ни борба с тях", призна бившият вътрешен министър.

Министър Христо Иванов има решаваща дума за това какви са отстъпките, които могат да бъдат направени за конституционните промени, защото той трябва да носи своята отговорност, посочи Цветанов.

„Конституционните промени могат да станат със 160-180 гласа. Смятам, че всички направихме взаимни компромиси, за да може да не променим философията, на това което беше първоначалния вариант на министър Христо Иванов”, заяви Цветанов.
Другата голяма тема, която той коментира, е проблемът с бежанците. "Трябва да бъдем достатъчни съпричастни към решаването на този проблем, но първо трябва да бъде решен конфликтът в Сирия. Разбира се, че Меркел реагира доста адекватно на ситуацията", смята Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини