НДК получи награда за ярки постижения в областта на културата

Националният дворец на културата (НДК) беше отличен с наградата на журито за ярки постижения в областта на културата, заради реализирането на множество културни проекти и възраждането на НДК като център на културния живот в столицата, съобщиха от НДК.

Лично директорът на Двореца Мирослав Боршош получи наградата от председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков на бляскава церемония в Софийска опера и балет снощи.

“Толкова е хубаво да виждаш града си да расте и да виждаш, че не опростява. Без никаква корист, госпожо Фандъкова, вие и вашият екип правите много в тази посока. Това е страхотно признание за целия екип на Двореца. А за мен е още по-важно, защото е присъдена от 22-ма души, които са много свързани с българската култура и те щом казват, че тази награда е за нас, значи правим нещата както трябва”, каза Мирослав Боршош, приемайки наградата. Той благодари на всички, които са оценили толкова високо работата, свършена от екипа на НДК през годината и допълни: “Великолепно е как успяхте да наградите едновременно 300 човека и сграда. Наистина е талантливо!”.
Годишните награди на Столична община за ярки постижения в културата представляват форма на стимулиране на най-обещаващите и интересни явления в областта на културата, таланта и творческата активност в контекста на спецификата на културната среда на град София.

ОСТАНАЛИТЕ НАГРАДЕНИ:

Литература – Александър Шпатов за книгата „На живо от София”; Театър – Спектакълът „Антигона” на Театър „София” и Фондация „Аполония”, реж. Иван Добчев; Музика – Европейски музикален фестивал – 2015 г., с организатор „Кантус Фирмус”; Изобразително изкуство – проф. Богомил Николов, за организацията на ХХХІІІ конгрес на Световната федерация по медално изкуство FIDEM; Кино – Игралният филм „Урок”, автори: Кристина Грозева и Петър Вълчанов; Архитектура – арх. Кирил Русков и проф. д-р арх. Чавдар Ангелов за книга-албум „Старите жилищни сгради на София (1878 – 1940 г.); Журналистика – Сайтът „Въпреки.com” на „Медиа Въпреки”, създатели и автори Зелма Алмалех и Стефан Джамбазов; Танцово изкуство – Спектакълът „Пандора” на Балет „Арабеск”; За развиване на съвременни жанрове в изкуствата – „Дерида денс център“ (Атанас Маев и Живко Желязков), за спектакъла Silent Weapon; Специалната награда на София за цялостен принос в областта на културата – Георги Мишев, писател и сценарист.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура