Демонстрираха е-билет в градския гранспорт на Русе

С електронен билет за 1 ч. ще се пътува в обществения транспорт на Русе. Зам.кметът Димитър Наков демонстрира пътуването с автобус като притежател на първата безконтактна електронна карта в крайдунавския град. Системата за таксуване ще се въведе от 1 ноември т.г..

Е-картата ще струва също левче, както хартиеният билет за еднопосочно пътуване. Той остава и ще се издава от водача на автобуса, на тролея или упълномощен представител на превозвача. Пластиката ще се регистрира от монтирано устройство в салона. Е-картите за многократна употреба ще се продават и зареждат от специални устройства по общо 85 спирки, в обществени и търговски обекти.

Електронната услуга ще замени кондукторите с контрольори, които ще глобяват с 10 лв. нередовните пътници. Ако те ползват хартиен билет, ще трябва да го регистрират на монтиран скенер за баркод. Разписанието на градския транспорт ще се показва на 100 електронни табла по автоспирки, в салоните на автобуси и тролейбуси.

Системата за информация и таксуване на пътниците ще се обслужва от вече открития център за управление и контрол на трафика. Нововъведенията са част от проекта за интегриран градски транспорт на Русе, който се финансира с над 29 млн.лв. по ОП "Регионално развитие" и от местния бюджет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони