НСИ: Увеличението в индустрията е 5.7% спрямо 2014 г.

По предварителни данни на Националния статистически институт през второто тримесечие на 2015 г. общите разходи на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица нарастват с 6.8% спрямо второто тримесечие на 2014 година. Увеличението в индустрията е с 5.7%, в услугите - с 8.4%, и в строителството - с 5.6%. Това сочи статистика на Националния статистически институт (НСИ) за индексите на разходите на работодателите за труд през второто тримесечие на 2015 година.

По икономически дейности през второто тримесечие на 2015 г. най-висок ръст на общите разходи за труд спрямо същия период на предходната година е регистриран в икономическите сектори „Култура, спорт и развлечения” - 17.0%, „Административни и спомагателни дейности” - 14.6%, и „Други дейности” - 13.6%. Най-нисък ръст на общите разходи за труд е регистриран в икономически сектор „Държавно управление” - с 1.5%.

В състава на общите разходи за труд разходите за възнаграждение за един отработен час през второто тримесечие на 2015 г. се увеличават с 6.9% спрямо второто тримесечие на 2014 г., а другите разходи (извън тези за възнаграждения) - с 6.3%. По икономически дейности изменението на разходите за възнаграждения спрямо същия период на предходната година варира от 0.5% за „Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива” до 17.0% за „Култура, спорт и развлечения”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика