Велико Търново пoсреща Световната организация на местните власти Престижният форум е в рамките на българското председателство на Съвета на ЕС

Разследват животновъдна ферма в Ново село (СНИМКИ) Крави предизвикват ПТП-та, тъпчат гробове, нахлуват в интернат, землището осеяно с трупове на говеда

Вежди Рашидов: Надявам се, че Борисов и Радев ще се разберат като мъжкари

Самолет с 66 души на борда катастрофира в Иран

Шумен почита паметта на Апостола на свободата

Гришо срещу Федерер на финала в Ротердам Българинът досега няма победа срещу швейцареца

Тръмп разкритикува ФБР за пропуските му във връзка със стрелбата в училище във Флорида

Д-р Димитър Петров: Има тотална намеса в управлението на здравната каса

„Спейс Екс“ отложи изстрелването на испански сателит

Доналд Тръмп: Изборите през 2016 г. не са повлияни от руснаците

Отбелязваме 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски

МВнР осъди провеждането на Луковмарш

Президентът на Армения: Азербайджан да се откаже от нереалистичните си очаквания в Нагорни Карабах

Сирни заговезни е, иска се прошка

Втори боен кораб на САЩ навлезе в Черно море

НСИ: Увеличението в индустрията е 5.7% спрямо 2014 г.

По предварителни данни на Националния статистически институт през второто тримесечие на 2015 г. общите разходи на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица нарастват с 6.8% спрямо второто тримесечие на 2014 година. Увеличението в индустрията е с 5.7%, в услугите – с 8.4%, и в строителството – с 5.6%. Това сочи статистика на Националния статистически институт (НСИ) за индексите на разходите на работодателите за труд през второто тримесечие на 2015 година.

По икономически дейности през второто тримесечие на 2015 г. най-висок ръст на общите разходи за труд спрямо същия период на предходната година е регистриран в икономическите сектори „Култура, спорт и развлечения” – 17.0%, „Административни и спомагателни дейности” – 14.6%, и „Други дейности” – 13.6%. Най-нисък ръст на общите разходи за труд е регистриран в икономически сектор „Държавно управление” – с 1.5%.

В състава на общите разходи за труд разходите за възнаграждение за един отработен час през второто тримесечие на 2015 г. се увеличават с 6.9% спрямо второто тримесечие на 2014 г., а другите разходи (извън тези за възнаграждения) – с 6.3%. По икономически дейности изменението на разходите за възнаграждения спрямо същия период на предходната година варира от 0.5% за „Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива” до 17.0% за „Култура, спорт и развлечения”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.