Блогърка и кафяв заек се вихрят в България Он Ер

Досегашната бизнестелевизия сменя профила си, дава път на Блумбърг тв

СТЕФАН ПЕТРОВ

От 21 септември, понеделник, познатата бизнестелевизия „България Он Ер“ стартира с нова програмна схема и ще отразява вече всички важни новини от страната. Една от причините за тази коренна промяна е, че няколко дни по-късно ще започне излъчване новият канал „Блумбърг Тв България“, на който ще бъдат отстъпени икономическите теми. Там ще се трудят и младите финансови журналисти, които сега работят за „България Он Ер“.

Зрителите на „България Он Ер“ ще получат нови предавания, където всичко важно от деня ще бъде пречупено през нетрадиционни гледни точки. Едно от стартиращите шоута се нарича „Десет“. То ще бъде излъчвано всеки делничен ден от 18,30 ч. Блогърката Ирина Белчева, която хем е учила във Франция, Холандия и Англия, хем притежава повече от атрактивна визия, ще предлага по десет нетрадиционни решения и съвети на традиционни житейски ситуации. Веднъж седмично водещата ще разказва за интересни моменти от наглед обикновени професии.
Сред първите гости на „Десет“ са Гергана Паси и Калин Вельов. А първите теми на предаването ще са 10-те основни тибетски принципа за възпитанието на децата, както и правилата за вълнуващ и едновременно безопасен туризъм. Зрителите ще получат и съвети за избор на университет в чужбина. Екипът на предаването вече работи по следващите си теми - 10 начина да преживеем лесно развода, 10 начина да сме успешна работеща майка, 10 начина да спортуваме след работния ден.

Ако от екрана ви погледне голям кафяв заек, значи сте попаднали на предаването „Стрес тест“ с Аспарух Йорданов. Кроткият дългоушко му прави компания на бюрото, докато водещият разглежда всекидневието ни със скечове.

Самият канал „България Он Ер“ вече ще се занимава с теми като здравеопазване, образование, правосъдие, спорт, култура и изкуство. „За нас е важно да запазим качеството на поднасяне на информация, да държим нивото на изказ и на тон“, споделя програмният директор на телевизията Николина Димитрова. Според нея телевизията вече ще се стреми да направи дори сложните икономически теми достъпни за широката публика.

Ще продължи излъчването на новини на всеки кръгъл час. Така телевизията ще се грижи да информира своите зрители за актуалните събития у нас и по света. Ще продължи и излъчването на радио „България Он Ер“. Заедно с телевизията, те ще могат да се следят безплатно от сайта bgonair.bg.

Друго ново предаване ще носи името „Днес“. То ще се излъчва сутрин и вечер от понеделник до петък. По думите на Николина Димитрова „предаването ще синтезира стремежа на телевизията да обърне внимание на проблемите на хората“.

Познати водещи от „България Он Ер“ ще продължат да водят предаванията си. Светла Петрова остава водещ на „Полиграф“. Предаването изследва истината за събитията, проблемите, кризите и конфликтите в живота на хората, дава възможност за дискусии по най-горещите теми от седмицата, търси конфликтните тенденции и социалните ефекти от процесите в обществото. Зрителите ще имат възможност за обратна връзка, като изказват мнения и задават въпроси на фейсбук страницата на предаването. Основното едночасово издание на „Полиграф“ се излъчва в четвъртък от 21.00 часа. Освен това ще има кратки издания, наречени „Полиграф плюс“ в сряда и петък от 17:45 часа.

Веселин Дремджиев ще води предаването „Денят Он Ер“. То ще се излъчва от понеделник до петък от 19 ч и ще предлага анализи на актуални икономически проблеми. В това начинание ще му помагат гости, които ще са специалисти в областта на бизнеса. Според Дремджиев „всяка една важна новина е като "Шифърът на Леонардо" - в нея има история, бъдеще и пари“.

“България Он Ер” ще застъпва по-силно и спортните теми. Всеки петък от 21 ч. ще се излъчва предаването „Гол“. То ще се излъчва на живо и ще се води от познатите спортни журналисти Борис Касабов, Ники Александров и Томислав Русев.

Ще продължат да се излъчват и предаванията, излизали на екран преди обновяването на телевизията, като „Въпроси и отговори“ с водещ Клара Маринова, „Видимо – невидимо“ с Калин Манолов, „Медиите Он Ер“ с Донка Ризова и „Брюксел 1“ с Милена Милотинова.

ТЕЛЕВИЗИЯТА ЩЕ ИЗЛЪЧВА И ДОКУМЕНТАЛНИ ФИЛМИ, ПОСВЕТЕНИ НА ЕРНЕСТО ЧЕ ГЕВАРА И МОХАМЕД АЛИ. ЩЕ БЪДЕ ПОКАЗАН И ИСТОРИЧЕСКИЯ ФИЛМ „ХАЙД ПАРК НА ХЪДСЪН“, ПОСВЕТЕН НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА И АМЕРИКАНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ ФРАНКЛИН РУЗВЕЛТ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица