Министерството на културата започва огледи за състоянието на сгради със статут на недвижими културни ценности

Служители на руското МВР посетиха питомника за обучение на служебни кучета в Търново

Премиерът Борисов запозна главния прокурор на Бавария с усилията на страната ни в борбата с контрабандата, икономическите престъпления и организираните престъпни групи

Работници пострадаха при пропадане на асансьор Инцидентът е станал в цех на бургаска фирма

Николас Льобел: Присъединяването на България към Шенген сега е нереалистично

84% от българите предпочитат да пътуват с автомобил, само 2% – с влак

Простреляният в София полицай вече е контактен

Държавата с програма за ваксинация срещу грип на хората над 65 години

44-годишен мъж се е прострелял в главата с газов пистолет

Агент Атила ровил заедно с бивола в дупката на греха Разследване на „Труд” за диверсията срещу България, започнала с горенето на документи край Егълница

7 места в новия GLE Вторият по големина SUV на Mercedes е еталон за аеродинамика

Инж. Росен Попсавов ще е временен директор на агенцията по горите

Соломон Паси: През 2016 г. започна Третата световна война

Президентът Радев е подписал указа за освобождаването на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР

Зам.-председателят на НС Емил Христов: Все още няма внесен указ от президента за освобождаването на Младен Маринов

Бойко Борисов: Не се налага изпращане на армейски части на българо-турската граница

Към момента не се налага изпращане на армейски части на българо-турската граница. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата на министрите по транспортна инфраструктура, която се провежда край Варна, съобщава „Фокус“.

Премиерът Борисов посочи, че Министерство на отбраната и армията са в пълна готовност при ескалиране на бежанската ситуация на българо-турската граница веднага да реагират и да разположат войници. Той добави, че координацията в това отношение е на ниво. „Цялостната дислокация на армейски подразделения никак не е лесна работа и затова ние решихме да изчакаме с разполагане на армията по границата”, посочи Бойко Борисов. Той добави, че проблемът с нелегалните емигранти се дължи най-вече на факта, че повечето от тях нямат избор. „Отзад е ятаган – отпред е оградата”, каза министър-председателят. Той заяви, че не може да говори от името на 27 премиери на страни-членки на ЕС, но беше категоричен, че в сряда съюзът трябва да вземе окончателно и приемливо решение за справяне с бежанската криза.

Бежанската вълна чертае нови транспортни коридори. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата на министрите по транспортна инфраструктура, която се провежда край Варна,съобщи „Фокус“.

Премиерът Борисов посочи, че се надява Съветът на министрите на ЕС в сряда наистина да намери работещо решение по отношение на бежанската криза в Европа, която според Борисов е тема номер 1 за всички европейски държави. Той изказа благодарност на турските власти и на валията на Одрин, които правят всичко възможно да удържат бежанците, които са около Одрин по пътя им към България. Борисов заяви, че е учуден от солидарността на турците в това отношение. Той допълни, че тази нощ са заловени 50 бежанци на българската граница, заедно с двама трафиканти.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.