Бойко Борисов: Не се налага изпращане на армейски части на българо-турската граница

Към момента не се налага изпращане на армейски части на българо-турската граница. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата на министрите по транспортна инфраструктура, която се провежда край Варна, съобщава "Фокус".

Премиерът Борисов посочи, че Министерство на отбраната и армията са в пълна готовност при ескалиране на бежанската ситуация на българо-турската граница веднага да реагират и да разположат войници. Той добави, че координацията в това отношение е на ниво. „Цялостната дислокация на армейски подразделения никак не е лесна работа и затова ние решихме да изчакаме с разполагане на армията по границата”, посочи Бойко Борисов. Той добави, че проблемът с нелегалните емигранти се дължи най-вече на факта, че повечето от тях нямат избор. „Отзад е ятаган – отпред е оградата”, каза министър-председателят. Той заяви, че не може да говори от името на 27 премиери на страни-членки на ЕС, но беше категоричен, че в сряда съюзът трябва да вземе окончателно и приемливо решение за справяне с бежанската криза.

Бежанската вълна чертае нови транспортни коридори. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата на министрите по транспортна инфраструктура, която се провежда край Варна,съобщи "Фокус".

Премиерът Борисов посочи, че се надява Съветът на министрите на ЕС в сряда наистина да намери работещо решение по отношение на бежанската криза в Европа, която според Борисов е тема номер 1 за всички европейски държави. Той изказа благодарност на турските власти и на валията на Одрин, които правят всичко възможно да удържат бежанците, които са около Одрин по пътя им към България. Борисов заяви, че е учуден от солидарността на турците в това отношение. Той допълни, че тази нощ са заловени 50 бежанци на българската граница, заедно с двама трафиканти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини