Кандидатът за кмет Росица Кирова поведе "Единни за промяна" на гроздобер във Видинско

Облечена в българска национална носия кандидатката за кмет на община Видин Росица Кирова поведе на гроздобер своите съмишленици и приятели от гражданско обединение "Единни за промяна".

"Местната власт трябва да помага с всички сили и на всички, които искат с честен труд, със своя труд да успяват и бизнеса да им се развива. Тези цели са залегнали и в нашата програма на "Единни за промяна", заяви Кирова, чиято чевръста и грижлива женска ръка с лекота направляваше лозарската ножица.

Под звуците на музика в масивите край видинското село Рупци мощната група за пореден път доказа, че когато видинчани са единни, то заедно могат много. "Ако някой приятел има нужда от помощ да обере лозето си, викайте ни, ние ще дойдем", с усмивка възкликна Кирова към съмишлениците си по време на своеобразната надпревара за най-сръчен берач.

"Природата е дарила с много плодородие родния ни край. Години наред, оттук от Видинско, са излизали най-добрите и качествени продукти. За съжаление имаше и време, когато земите пустееха и не се обработваха. Днес, макар и бавно, предприемчиви хора отново възраждат местното земеделие. Това, което виждаме в лозовите масиви край с. Рупци, е постигнато с огромни усилия и постоянство. А всяко добро начинание и инициатива се нуждае от помощта на общинската администрация", коментира Кирова.

В търсене на опит и възможности за инвестиции в началото на октомври от "Единни за промяна" организират икономически форум във Видин с участието на представители от Германия.

"Видинска община трябва да стане популярна както с модерни услуги в сферата на туризма, така и с качествените си земеделски продукти. Продукти, които да носят специалната марка "Видин", каза още Росица Кирова.

След успешния гроздобер представителите от "Единни за промяна" имаха възможност да дегустират отбрани вина в местната изба и се запознаят с тънкостите при производството им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини