Виктор Орбан: Мюсюлманите в Европа ще ни разтворят в себе си и ще се удавим

„Ако ние пускаме мюсюлманите неконтролируемо, те просто ще ни разтворят в себе си и ние ще се удавим. Ние не сме против квотите за прием на бежанци, които предлагат Франция, Германия и Европейския съюз като цяло, но сме против факта, че те са задължителни и без право на обсъждане." Това казва в за френското издание Le Figaro унгарският премиер Виктор Орбан.

Той отново не се поколеба да бъде политически некоректен по въпроси, пряко свързани със сигурността на страната си, коментира изданието.

"И аз съм готов да направя всичко и да стигна до крайности, но да се противопоставя на такава политика. Съмнявам се, че мюсюлманите ще се адаптират към европейските ценности и начин на живот, ако им позволим да ни се противопоставят на наша територия, те ще победят количествено. Това е проста математика", заявява Орбан.

Той също се изказа против идеята за създаване на центрове за прием на бежанци, както в своята страна, така и в останалите членки на ЕС, като каза, че „те трябва да се намират извън границите на Европейския съюз“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят