Охлюви се надбягват благотворително в Стара Загора

За четвърта поредна година в Стара Загора ще се проведе колоритна благотворителна надпревара, в която бегачите ще са охлюви.

Необичайното състезание между слузестите животинки, което местните наричат охлюмпиада, ще се проведе на 24 септември в спортна зала "Иван Вазов" и се организира от старозагорското сдружение "Самаряни". Очакват се повече от 150 участника да се включат в битка за купа, медали и букети от салата.

Благотворителната охлюмпиада събира средства в помощ за звено "Майка и бебе" в Стара Загора, което работи за предотвратяване изоставянето и настаняването в институция на деца от 0 до 3 години.

Всеки желаещ може да си купи охлюв за 5 лв., с който да участва в благородната инициатива. Фирмите и организациите пък ще трябва да платят 50 лв. за състезател, който да носи тяхното име.

Трасето за необичайното състезание представлява две концентрични окръжности. Малките и привидно бавни състезатели тръгват от вътрешния кръг и трябва най-бързо да стигнат до финалната външна окръжност. За мотивация състезателите ще бъдат пръскани от съдиите със сок от маруля и магданоз. Листенца от салата и нарязана краставица около окръжността са позволеният допинг за "бегачите". До финала те трябва да изминат 33 сантиметра, които според организаторите се равняват на 34 човешки обиколки на стадион.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл