Осъдиха рецидивист за рекорден 20-и път - получи 2 години за измама на 79 души

Районният съд в Карлово осъди на 2 години лишаване от свобода 39-годишния Пламен Константинов, след като го призна за виновен по обвинение на Районна прокуратура за измама на 79 лица в периода от 3 ноември 2011 до 27 март 2012 г.

За родения в Габрово рецидивист това ще е 20-а "юбилейна" присъда, която ще изтърпи в затвор или затворническо общежитие при първоначален строг режим.

И сегашната, както и повечето предишни присъди на Пламен Константинов е за измама. В настоящия случай той въвел в заблуждение 79 души от цялата страна, които му превеждали с пощенски записи по 8 лв. във връзка с публикувани обяви, част от които в интернет. В обявите се предлагала надомна работа - изработване и лепене на хартиени торбички, пликове и кутии, като имало посочен мобилен телефон за връзка. След като някое лице се заинтересувало от предлаганата надомна работа, Пламен Константинов му обяснявал по телефона, че е необходимо най-напред да бъде изпратен пощенски запис "до поискване" на негово име. За целта той давал фиктивни адреси в Карлово и Казанлък, на които в действителност не живеел.

Константинов убеждавал хората, че работата е доходоносна и ще донесе добра печалба, а 8 лв. стрували материалите, които щял да им изпрати по куриер. Няколко дни след изпращането на пощенския запис измамените лица получавали в плик брошура, с която били приканвани да изпратят допълнителни парични суми вместо очакваните от тях материали. При опитите да се свържат с "работодателя си" се оказвало, че или телефонът на Пламен Константинов е изключен, или обяснявал, че не знае причината да не получат материалите и обещавал да ги прати "отново". Наивниците обаче така и не дочакали материалите, а впоследствие рецидивистът изключил телефоните за връзка с "клиентите си".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право