Братя в кметската битка за Бобошево - майка им раздвоена

Двама братя - бившият полицай Венцислав Цветин и настоящият шеф на минипарламента и социален работник Райчо Цветин, влизат в битка за Бобошево на местния вот.

Интригата е пълна и силите са изравнени, коментират в градчето. Ексченгето ще се явява като независим, а брат му ще бъде номиниран от „Атака“, чийто общински лидер е.

Съпругата на Венцислав спечелила 4,7 млн. лева от тотото в един от тиражите на тотализатора в края на 2013 г., твърдят местните. Имал пари - спонсорирал курбани по селата, давал за благоустрояване на улицата, където живее, и други.

В най-тежка ситуация се оказала майката на братя Цветини - Калинка Цветина, пенсионирана банкова служителка. Жената отказала да се включи и да си даде подписа при акцията на инициативния комитет, издигащ бившия полицай и "тотомилионер" Венцислав Цветин, за да не разсърди другия си син Райчо.

"Може и да не ходи да гласува баба Калинка, за да си няма главоболия", гадаят местните. Сегашният кмет Крум Маринов (БСП), който управлява общината от 6 години, също е кандидат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини