Утре ще е слънчево и топло, температурите до 33°

Атмосферното налягане през деня ще се понижи и ще стане по-ниско от средното за месеца. През нощта ще бъде ясно, а утре отново слънчево и топло. В сутрешните часове на места в Източна България ще има ниска облачност или мъгла. Със слаб вятър от изток-североизток в страната ще проникне малко по-хладен въздух и дневните температури слабо ще се понижат, максималните ще са между 28° и 33°, по морския бряг по-ниски 23°-25°, в София около 31°. Минимални температури, в повечето места, между 13° и 18°, в София 16°. Такава е прогнозата за времето съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Над Черноморието ще бъде слънчево, в сутрешните часове на места с ниска облачност или намалена видимост. Ще духа слаб, временно до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури 23°-25°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините ще бъде слънчево и топло. Ще духа слаб и умерен североизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 24°, на 2000 метра около 19°. През следващите дни температурите ще продължат да се се понижават. В неделя преди обяд ниска облачност ще има над източните райони, над останалата част от страната ще преобладава слънчево време.

Късно след обяд в западните райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и вечерта на места там ще превали и прегърми. В понеделник отново в западната половина ще има превалявания, на места с гръмотевици, над източната - през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево. Във вторник ще преобладава облачно време. На много места ще има валежи, в Източна България с гръмотевици. Максималните температури ще са между 19° и 24°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето