Полски клуб с интерес към Миланов

На 20 юни 2018 да почерпят

Заев заплаши с импийчмънт президента Георге Иванов

СЗО реши: Транссексуалността не е умствено заболяване

Орбан плаши с нова европартия Вземете пример от нас с Австрия, съветва унгарският премиер

Тръмп не спазил обещанието да звънне на Ким в неделя

400 килограма канабис са открити в български камион във Франция

Министър иска да преброи ромите в Италия Хор от критики посрещна инициативата на МВР шефа Матео Салвини

Тръмп: За да се справим с мигрантите, трябва да отнемаме децата им

Шут в задника за най-красивата метеороложка

Русия ще въведе допълнителни вносни мита за стоките от САЩ

Кравата Пенка се връща в стадото си, чака гости от Европарламента

Парагваец се появи на собственото си погребение

Македонският парламент ще приеме договора с Гърция по съкратената процедура

Пуснаха срещу подпис от ареста 25-годишният кмет на Войнягово

Президентът Плевнелиев ще се изкаже пред Общото събрание на ООН

Президентът Росен Плевнелиев ще направи обръщение пред юбилейната 70-та сесия на Общото събрание на ООН, която ще се проведе в Ню Йорк от 28 септември до 3 октомври 2015 г.

В изказването си президентът Росен Плевнелиев ще акцентира върху актуалните проблеми на европейските държави, произтичащи от безпрецедентния миграционен натиск към границите на Европейския съюз. Президентът ще апелира за обединяването на държавите членки на ЕС около обща политика и следването на общ подход за справяне с това предизвикателство.

В рамките на юбилейната сесия на Общото събрание, президентът Плевнелиев ще призове участниците за потвърждаване на основните принципи, върху които е изградена ООН – зачитане на суверенитета, териториалната цялост и ненарушимостта на границите на отделните държави. Темата е сред водещите приоритети на българското председателство на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа, което страната ни пое преди два месеца.

От трибуната на Общото събрание българският държавен глава ще отстои и позицията на страната ни за спазване на принципа на географски и регионален баланс при избора на нов Главен секретар на ООН. Досега този висш пост на Организацията не е бил заеман само от представител на регионалната група на държавите от Източна Европа.

Всякакви други интерпретации по тази тема категорично не отговарят на истината. Припомняме, че прессекретариатът на държавния глава Росен Плевнелиев винаги е отворен да отговаря на журналистически въпроси.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.