Тенисистите ни изостават с 0:2 за купа "Дейвис"

Тенисистите ни изостават с 0:2 от Унгария в плейофа за купа „Дейвис“ на кортовете на националния център в София. Отборът с капитана Тодор Енев вече няма право на грешка, за да изпълни целта - изкачване в І група на евроафриканската зона.


Димитър Кутровски започна с изненадваща загуба от втората ракета на гостите Петер Наги - 4:6, 0:6, 3:6. „Нямам обяснение, ще трябва да помисля какво стана и се надявам да оправя грешките си за следващия двубой“, призна Кутровски.
Повлиян от загубата във втората среща Димитър Кузманов не успя да се противопостави на звездата на гостите Мартон Фучович - 3:6, 1:6, 1:6.
В навечерието на двубоя Григор Димитров, който отказа срещата, подкрепи отбора от социалната мрежа. „Атмосферата на купа „Дейвис“ ще ми липсва - написа Григор в туитър. - Сигурен съм, че имате сили да се справите. Желая ви успех и ще бъда с вас. Наслаждавайте се на момента.”


Същевременно американски анализатор нарече „посредствено“ представянето на Григор Димитров на откритото първенство на САЩ. Той загуби във ІІ кръг. Сред разочарованията на турнира са още Кей Нишикори (Япония) и Милош Раонич (Канада). „Бездната до големите имена в тениса продължава да е голяма - пише Лоренцо Чоти за „Tennis World USA“. - Сега ги преследва и новото поколение. Тийнейджърите вървят смело напред, а Нишикори, Раонич и Димитров остават по средата. Те все повече рискуват да бъдат отнесени и да останат назад.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт