Как реагират зодиите, когато са на зор

Овен

Отхапва глави

Овенът е роден лидер. Той е роден да изведе войската от окопите и да извика с гордо вдигната ръка “В атакааа!”. Роден е и да набие ценни напътствия в главата на незрялата си рожба, както и на всички останали неразумни и юроди. Понеже обича да се товари с отговорности и задачи, той системно е под стрес. А това го прави още по-избухлив от нормалното. Трябва да отхапе не една и две глави, докато се осъзнае. Извънредните ситуации го амбицират. “Което не ме убива, ме прави още по-твърдоглав” е девизът на този толкова огнен знак.

Телец

Плюе огън

Да товариш Телец под стрес е като да навиваш механичен часовник. Натягаш, натягаш и накрая пружината може да се скъса. Всеки разумен човек избягва да е около представителите на този знак, когато са претоварени с работа и затормозени от проблеми. От кротки и спокойни хора те се превръщат в огнедишащ дракон, който върти дългата си шия и само търси кого да изпепели. Ще се успокои едва когато зорът премине. Но единственият начин Телецът да поотпусне парата е да го заведете по магазините - пазаруването е мехлем за душата му.

Близнаци

Залепете им устата

Много ясно е какво прави един Близнак, когато е на зор - говори! Десет пъти повече от обикновеното. Разбира се, повечето хора си мислят, че това не е възможно. Изчакайте, докато се озовете в компанията на човек от този знак, когато стане напечено. Прекомерното напрежение ги прави непоследователни, нервни и разсеяни. Те започват на бръщолевят, критикуват, заяждат се, не търпят възражения. Хърлят се да правят ту това, ту онова, от което стават напълно неефективни. Ако се налага да спасят живот, залепете им устата с тиксо.

Рак

Шаш и паника

Под голям стрес Ракът изпада в паника. Ще му се да се навре под някой камък и да изпълзи оттам чак когато бурята е преминала, но невинаги има как. Затова се стяга и мъжки посреща отговорностите. Преведено от рачешки това означава, че взема серия от неадекватни решения, вследствие на това, че внезапно е оглушал. Притеснението му се отразява така, както на други хора се отразява, ако ударят две големи водки посред бял ден. Но когато е поставен пред животозастрашаваща опасност, се стяга и смело се хвърля в битката.

Лъв

Става звяр

Лъвът в опасност става звяр. Той принципно е такъв, особено когато се засегнат интересите му или когато се стреми да изплува над нивото на плебса. В рискови ситуации обаче добива лъвска смелост, обзема го пълно самообладание. Лошото е, че тогава не си поплюва с околните. Когато е на зор, Лъвът разкрива грозната страна на характера си - става пълен фанатик, безпардонен, бомбастичен, прекалено самоуверен. Не чува никакви аргументи и не го интересува по чии глави стъпва, за да се измъкне от напечената ситуация.

Дева

Ледена фасада

Те са всеизвестни суетливци. Тревожат се за подробностите, уточняват детайлите, връщат се по няколко пъти да проверят дали са изпипани нещата. В същото време са безкрайно деловити. Тази практичност уравновесява нещата при Девите и благодарение на нея, те успяват да се овладеят дори когато са под голям стрес. Заслуга за това има и спортната злоба, благодарение на която покоряват върхове и прескачат пропасти. По никакъв начин не можеш да разбереш, че Девите са в паника, тъй като на повърхността всичко изглежда спокойно.

Везни

Ритат кучето

Бащата се прибира ядосан, набива майката, тя от своя страна наказва детето, то пък рита кучето. Такъв е механизмът, по който Везната реагира. Скарат ли й се, ще си го изкара на друг, по-нисшестоящ. Тези очарователни, меки и общителни хора стават зли и заядливи, когато се уплашат. Може да избухнат в зловещ пристъп на ярост. Когато са под напрежение, не мислят особено трезво и са в състояние да вземат погрешни решения. Представителите на този знак обичат спокойствието и хармонията и стресът дълбоко ги разстройва.

Скорпион

Става хипохондрик

Под стрес Скорпионът... си остава Скорпион. Все така тих, отровен и категоричен. Когато нещата се закучат повече от обичайното, той се оттегля от света и в изолация се опитва да разреши проблема. Обикновено се справя. Той е невероятно издръжлив и изключително смел. В животозастрашаващи ситуации реагира точно както трябва. Единствената му слабост е, че напрежението се отразява зле на здравето му - или по-точно подхранва хипохондрията, към която по природа е склонен, или го избива на обсесивно компулсивни пристъпи.

Стрелец

Обижда жестоко

За Стрелеца стресът е като дъждът за гъбата. Първо, защото се чувства най-добре, когато е под напрежение. И второ - точно като гъба след дъжд егото му се разраства до небивали размери. Той става авторитарен и безпардонен, не търпи възражения или съвети. В такъв момент Стрелецът може сериозно да ви обиди, защото не зачита авторитети, нито се интересува как се чувствате. Обзет от вихъра на действеността, Стрелецът мачка наред като багер. Безкрайно смел е и определено умее да се справя в напечени ситуации.

Козирог

Работи повече

Той е работарят на зодиака. Затова намира спасение в работата. Когато го връхлети извънредна ситуация, Козирогът знае как да се справи - с постоянство и още по-усилен труд. Колкото по-тежко става, толкова повече усилия хвърля. С годините помъдрява, но и става по-черноглед. Когато усети, че ситуацията излиза извън контрол, може да стане деспотичен, свръхкритичен, твърдоглав и груб. А изпадне ли в паника, реакциите му са като на клоуна в цирка – пресилени, неадекватни, непрактични и екстравагантни.

Водолей

Избухва по команда

Част от репутацията им на напълно безчувствени извънземни с ледени сърца се дължи и на реакцията им на драматични и извънредни обстоятелства. А тя е точно никаква. Ако се случи нещастие, когато около тях се чува скърцане на зъби и стенания, попаднат ли на дъното на ада, Водолеите хладнокръвно поемат и неутрализират ударната вълна. Логично е, че ако се случи да избухнат, околните са потресени. Изцяло разсъдителните Водолеи не го правят, защото са си изпуснали нервите, а понеже са преценили, че от това ще има полза.

Риби

Крият се, докато премине

Трогателни са Рибите, когато са под напрежение. Ако не са ви близки и не изпитвате емпатия или симпатия към тях, вероятно бихте се разсмели. Представителите на този знак са така безпомощни пред настъпващата беда, че първата (а често и единствената) им реакция е да се скрият под някое водорасло, да стиснат здраво очи и да се надяват от все сърце, че когато ги отворят, светът ще е изчезнал. Най-неправилното нещо е да притискате Рибите към стената, когато са в тежка ситуация. Това не я окуражава - напротив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл