“Арабеск” откриват сезона с "Болеро” и “Кармина Бурана”

Балет “Арабеск” тръгват с вале пика на “всичко коз” - те залагат на добре изпитани заглавия и откриват новия сезон с емблематичните “Болеро” и “Кармина Бурана” на 25 септември в Музикалния театър "Стефан Македонски".

“Болеро” е един от най-силните спектакли в репертоара на “Арабеск”. Поставен е от легендарния хореограф и директор на балета Маргарита Арнаудова. От премиерата си през 1987 г. произведението по музиката на Морис Равел е неизменно в афиша на “Арабеск”. В петък солисти ще са Константина Ханджиева, Асен Наков, Васил Дипчиков и Стефан Вучов.

Същата вечер зрителите ще получат доза настроение и от “Кармина Бурана” от Карл Орф. За този спектакъл хореографът Боряна Сечанова беше удостоена с “Кристална лира” през 2006 г. Ще видим солистите Мариана Крънчева, Васил Дипчиков, Ангелина Гаврилова, Стефан Вучов, Станислав Димитров и Филип Миланов.

Осем дни преди откриването на сезона балет “Арабеск” получи наградата на София за ярки постижения в областта на културата в категория танцово изкуство за спектакъла „Пандора“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура