Евростат: Близо милион българи имат здравословни проблеми, които оказват влияние в бита

Башар Асад е върнал на Франция връчения му Орден на Почетния легион

Русенската екоинспекция установи тревожно замърсяване на Дунав

Няма да бъдат издавани присъди по делото за смъртта на Принс

Взрив в една от най-големите петролни рафинерии в САЩ

Пълен автобус горя по пътя за Гюешево, няма пострадали хора

Началниците на генералните щабове на Русия и НАТО се срещнаха в Баку

Ранената полицайка – фен на “Левски”

Без виновен за първото футболно убийство

На 20 април 2018 да почерпят

Лекар, обвинен за смъртта на поп певеца Принс, ще плати 30 000 долара глоба

Изявление на президента Румен Радев след заседание на КСНС на тема „Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки“

Корнелия Нинова: Предложих в модернизацията на армията да се включат Българската отбранителна индустрия и бизнеса

Прессекретариатът на президента срещу Цветан Цветанов: Прокарвал ли е Радев становище срещу НАТО на КСНС

Министър Красимир Каракачанов: Очакваме над 130 млн. лева за отбрана до 2019 г.

След акцията на ДАНС И МВР: Установиха 128 незаконно пребиваващи чужденци в София

До момента са установени 128 незаконно пребиваващи чужди граждани в района на ул. „Княз Борис I” при съвместна операция на МВР и ДАНС в столицата. Това каза за Агенция „Фокус” главният секретар на МВР гл. комисар Георги Костов. Той допълни, че това е регулярна акция от тези, които текат перманентно между МВР и ДАНС.

По думите му, все още не може да се каже от коя страна са чуждестранните граждани, но всички твърдят, че са от Сирия. Проверките показват, че не е точно така. В момента продължават да се установят и да се задържат чужди граждани в района. По думите му, тези проверки текат постоянно, но тъй като днес се извършват на централно място са забелязани и от медиите.

„Хората ще бъдат задържани, ще установим самоличността им, ще имат скрининг интервюта с колегите от ДАНС, ще бъде установено по безспорен начин от коя държава е произходът им и ще започне процедура на Дирекция „Миграция” по екстрадацията им. Това е тромавата ни процедура, но за другата седмица очакваме да екстрадираме около двадесет и няколко души за Афганистан.

Екстрадацията е под егидата на „Фронтекс”, става със самолет и струва скъпо, защото не може да се екстрадират в съседна наша държава, тъй като очевидно не са от там. Те не получават статут на бежанци, защото повечето произхождат от Афганистан, Пакистан и т.н”, допълни гл. комисар Костов. „Съвместната операция се извършва от МВР и ДАНС”, допълни той.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.