Фейсгрупа „Наркотисти” зарибява деца с дрога (Обзор)

Родители от Сливен изпищяха, паника в цялата страна

Над 1800 са последователите на групата, пропагандираща дрогата

МВР се самосезира и ще търси авторите и участниците в онлайн наръчника за наркотици

Фейсгрупа със свободен достъп до нея и името “Наркотисти” зарибява деца и ученици с дрога. Самата група е с мото “Място за спорт” и няма повече информация за създателите й.

През последните два месеца тази страници придобива широка популярност сред децата, алармираха първи родители от Сливен пред радио “Фокус”.

Страницата имаше до петък следобед 1824 последователи. На нея се публикуват снимки на най-различни субстанции за пушене и смъркане, на дизайнерска дрога и марихуана.

Единственият призив на страницата е всеки да праща “наркомански снимки”. От профилите на последователите се вижда, че повечето от тях са тийнейджъри и на техните страници е пълно със снимки на пушачи или от купони с алкохол. Под коментарите под снимките във фейсгрупата има информация къде може да се намери дрогата, покани къде може да се намери по-добра от съответния вид, която е боклук и коя “троши черепи”.

На част от снимките дрогата е композирана с банкноти от 20, 50 или 100 лева. На една от тях дори се вижда как младеж прати хероинова пътечка с кредитна карта, а отдолу друг го съветва да я обърне така, че да се вижда номерът й, за да може да си напазарува. Девойка с името Пламена е написала “Друса ми се бе, хора”. Други съветват кой в кв. “Изток” продава най-хубавите цигари, а снимка на саксия с марихуана върви с пожеланието - “да растеш здраво и силно” Това е онлайн наръчник за наркотици, коментират притеснени родители.

“Труд” сезира МВР за съществуващата страница и получи уверението на служителите на реда, че те са научили за нея и проверяват. По закон подобно съдържание е наказуемо. Интересното е, че никой не е сезирал администраторите на социалната мрежа за наличието и съдържанието на страницата на групата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини