На 17 юли 2018 да почерпят

Вижте Илиана Раева по бански (МНОГО СНИМКИ)

Джон Маккейн: Пресконференцията на Тръмп с Путин беше срам

Пловдив посрещна частица от мощите на свети апостол Андрей Първозвани

Москва скастри Заев заради твърденията му за руска намеса в протестите в Македония

Александра Митева, БАБХ: Наличието на чума бе установено на 23 юни и потвърдено от френска лаборатория

Кметът поздрави бургаски спортисти

Нов данък „Градушка” удря цените на масовите застраховки

Тръмп – Путин, четири часа, които могат да променят света (обзор)

МОН въвежда промени в датите на изпитите след 7-ми клас и ваканциите

Предлагат стандарт „планински продукт“ Обсъждат данъчни стимули за определени региони

Вижте НА ЖИВО как Франция посреща шампионите си (ВИДЕО)

С акции погват травеститите на бул. „Христо Ботев“ в София Столичната община няма да глобява за качване с колело по бордюр

Затягат граничния контрол заради чумата (обзор) АПИ ежедневно ще почиства пътя преди контролните пунктове

Румен Порожанов: Чума наистина има и тя е потвърдена с всички лабораторни проби

Парното поевтинява с нови 7%

Парното в София може да поевтинее със 7,1% от 1 октомври. Комисията за енергийно и водно регулиране предлага да се открие процедура за промяна на цената на топлинната енергия заради намаляването на природния газ с 14,26% според доклад на комисията, публикуван на нейния сайт.

Регулаторът предлага цената на парното в София да се намали от 73,98 лв. на мвтч на 68,67 лв./мвтч без ДДС. Промяната на цената на топлинната енергия в Бургас е само 1.5% надолу – от 47,04 лв. на мвтч на 46,36 лв./мвтч. Във Варна 1 мвтч може да се промени от 69,10 лв. на 67,89 лв., което е намаление с 1,7%.

В Пловдив цената на топлинната енергия обаче ще се увеличи с 13 стотинки – от 68,37 лева на 68,50 лв. С 4,3% ще поевтинее парното във Враца. Цената на топлото ще се промени от 72,46 лева на 69,28 лева на мвтч.

КЕВР предлага също с 5 лева да се намали добавката за тока от ефективно комбинирано производство, за да има равнопоставеност между топлофикациите, обясняват от регулатора. За останалите дружества тя остава непроменена.

Според анализ на работната група на КЕВР намалението на цената на природния газ през четвъртото тримесечие на 2015 г. води до съществено намаление на разходите на топлофикационните дружества за производство на електрическа и топлинна енергия. Ако намалението на газа не бъде отразено в цената на топлинната енергия и преференциалната цена на тока, дружествата ще формират допълнителни приходи. Необходимо е да има равнопоставеност между интересите на клиентите и на енергийните дружества, се казва в доклада на комисията, пише „Телеграф”.

На 23 септември на открито заседание на КЕВР ще бъде обсъден проектът за нови цени на парното и топлата вода, а окончателното решение за цените на топлинната енергия и на добавката и цената на тока от високоефективно комбинирано производство комисията ще вземе на 30 септември.

Намалението на цената на парното ще бъде трето за тази година. В сравнение с 1 октомври 2014 г. топлото ще бъде с около 14% по-евтино.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.