Пътници стоят блокирани с часове на гара Пловдив

Пътници на БДЖ днес останаха блокирани с часове на гара Пловдив заради закъснял ремонт на железопътно трасе. Потърпевшите от ситуацията обясниха, че заради липса на координация и информация са изгубили часове в чакане и не знаят кога пътуването им ще завърши, информира trafficnews.bg.

Когато тази сутрин влакът София – Варна тръгва със закъснение, никой не казва на пътуващите, че ремонтът край Пазарджик, който по план трябва да приключи днес в 9 сутринта, все още тече, съобщава БНТ.

На Белово хората са прехвърлени в автобуси. Два от тях тръгват към Пловдив и Стамболийски. “Ние останахме за трети. Имаше баба на 92 години, стоя чака с нас час и половина и повече”, разказа Нериман Исметова.

Иванка Бобева също чака, защото пътува за Варна. Кондуктор и казал, че връзката ѝ е в Пловдив и трябва да побърза, като слезе от автобуса. Но на гарата под тепетата се оказва, че влак към морето има едва към полунощ. “Сега ще чакаме до 23,30 – цял ден и цяла нощ ще пътуваме”, каза тя.

Заради хаоса влаковете за Бургас и София от пловдивската гара също закъсняха с часове. “Най-странното е, че ме държаха в неведение и никой не ми съобщи кога ще тръгне влакът”, Иван Котленски. “Такова нещо не е имало досега, то просто много ми дойде”, добави Къна Неделчева. “Ще заведа иск срещу БДЖ за тази гавра, която направиха с хората”, заяви Мария Димитрова.

Националната компания “Железопътна инфраструктура” и БДЖ не поеха отговороност за кошмарното пътуване. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони