Павлова: Глобихме концесионери и наематели на плажове с глоби от 400 000 лева

Глоби в размер на над 400 000 лева са наложени до момента на концесионери и наематели на плажове по Черноморието заради нарушения. Това заяви пред журналисти във Варна Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, предаде репортер на Радио „Фокус” - Варна. Към момента има направени над 220 проверки на всички плажове. При проверките са установени редица нарушения, една част от концесионерите и наемателите отстраниха несъответствията, други не, посочи министърът.

„Текущо налагаме глоби, като наложените глоби и до момента надвишават 400 000 лева. Тази година сме изключително безкомпромисни от гледна точка на това да се осигури и свободната площ и медицинското оборудване”, допълни Лиляна Павлова.

Тя каза още, че от 1 септември изискванията към концесионерите и наемателите на плажовете са облекчени по отношение на водната спасителна дейност и на медицинските пунктове. Сезонът ще бъде закрит официално на 1 октомври, а на 2 октомври ще бъде дадена пресконференция, на която ще бъдат обобщени резултатите, каза още министър Павлова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини