Борисов: Пътят Бургас – Слънчев бряг, ще се направи, но приоритет е АМ „ Хемус

Пътят Бургас – Слънчев бряг е задължителен да се направи, сега правим обхода, но той ще е на второ място, на първо място ще е АМ „ Хемус ”. Това каза премиерът Бойко Борисов на откриването на пречиствателната станция в Созопол, предаде репортер на Радио „Фокус” – Бургас.

„Вие живнахте в Бургас и региона, а на горе Варна и северна България да тръгнеш да пътуваш е убийство. Така че догодина Северна България ни е приоритет и това, което съм поел ангажимент, ще го довърша”, информира премиерът. Той допълни, че мостът на град Ахелой струва 30 млн лв. иобясни, че там има тресавище и трябва да се набиват пилони на 100 м. в земята. „Ако не бяхме падали от власт, това лято този път щеше да е готов. Знаете как го бяхме захванали. Но народът трябва да си плати за експериментите, които допуска. Сега ще го правим след време”, допълни Борисов.

Той припомни, че след фалирането на КТБ, 3,7 млрд. лв. са вложени от фондовете и държавни пари, за да може вложителите да си вземат парите. Премиерът обясни, че вместо през тази една година да падат банки, е щял да бъде направен пътят до Слънчев бряг. Борисов припомни също, че всички еврофондове са били спрени и отбеляза, че е хубаво тези неща да се напомнят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини