Утре ще е слънчево, температурите до 30°

Атмосферното налягане ще се понижи и вече ще е по-ниско от средното за месеца. През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно, а утре – слънчево. През нощта и в сутрешните часове в Източна България ще има значителна ниска облачност, на места и мъгла, но по-късно и там ще се установи слънчево време. Такава е прогнозата за времето, съобщи Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, цитиран от "Фокус". След обяд над западните райони и Рило-Родопския масив ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места там ще има краткотрайни превалявания. Минималните температури ще са между 13° и 18°, а максималните – между 25° и 30°.

Над Черноморието в сутрешните часове ще има значителна ниска облачност, на места и мъгла. До обяд небето ще се изясни и ще се установи слънчево време. Вятърът ще е слаб. Максималните температури ще са 23-24°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След пладне над Рило-Родопския масив ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места там ще превали. Вятърът ще е слаб до умерен от северната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра – около 18°.

В началото на следващата седмица над Западна и Централна България облачността ще е предимно значителна. Главно в югозападните райони ще има краткотрайни валежи, на места с гръмотевици. Над Източна България в понеделник ще е предимно слънчево, сутринта на места с ниска облачност или мъгла, а във вторник ще има разкъсана средна и висока облачност. Температурите ще се понижат още и във вторник максималните ще са между 20° и 25°. В сряда над западните райони ще е почти без валежи, а облачността временно ще се разкъсва и намалява. Над Източна България ще е предимно облачно, на места ще превали

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето