300 мигранти опитали да влязат в България за ден, били върнати в Турция

300 мигранти са се опитали да влязат в България през последното денонощие, но са върнати на турска територия. Това обяви директорът на Граничната полиция Антонио Ангелов, който инспектира ГП „Капитан Андреево“, предаде БНР.

Ангелов съобщи, че 150 служители охраняват българо-турската граница, а към тях се присъединяват и 20 жандармеристи, които ще патрулират по главния път Е80 към Турция. Командированите допълнително полицаи и жандармеристи на българо-турската граница е за да се осъществи превенция за миграционния натиск, обясни директорът на ГД „Гранична полиция“ Антонио Ангелов.

"Това не е продиктувано, искам да успокоя и гражданите, и колегите, нямаме някакво нарастване на напрежението от страна на турската страна, но си взимаме превантивните мерки така, че да не ни изненадат по някакъв начин. Имаме уверението на турските колеги, че абсолютно овладяват положението, но този план е по-скоро превантивен. Искаме да си уплътним още повече границата в това направление", заяви той.

През последната седмица миграционният поток е намалял с 50%. През изтеклото денонощие на турска територия са върнати 300 мигранти, опитали се да пресекат граничната бразда. 21 са задържаните, които след преминаване на съответните процедури ще бъдат настанени в бежански центрове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини