"Лудогорец" победи "Ботев", изравни се с "Литекс" в първенството

Отборът на Лудогорец победи Ботев (Пловдив) с 2:1 в мач от 9-ия кръг от футболното първенство. Двубоят се изигра на стадион „Лудогорец Арена“ в Разград.

Така шампионите вече имат 18 точки, колкото има и Литекс.

Головете за Лудогорец вкара румънският нападател Клаудиу Кешеру. Той донесе победата на тима си с второто си попадение в мача в 85-ата минута, пише Фокус.

Първи до положение за гол в мача стигна тима на Ботев, като в 7-ата минута Александър Колев стреля опасно край вратата на Лудогорец.

Клаудиу Кешеру в 15-ата минута откри резултата в мача.

Румънският нападател бе най-съобразителен при разбъркване пред вратата на Ботев. Несигурна намеса на вратаря на гостите Голас също помогна за гола на Кешеру.

До края на полувремето добри намеси на вратата на Ботев имаше Голас, запазвайки минимална преднината на Лудогорец.

В края на полувремето контузия получи вратаря на Лудогорец Милан Борян. Канадецът обаче успя да доиграе полувремето. Малко след началото на втората час Борян бе заменен.

В 51-ата минута Йордан Минев пропусна за Лудогорец.

В 55-ата минута Ботев изравни чрез Лъчезар Балтанов.

Юношата на Левски засече с глава топката във вратата на Лудогорец след центриране от ъглов удар.

Две минути по-късно Кешеру пропусна отлична възможност отново да даде преднина на шампионите, като стреля край вратата на Ботев.

В 68-ата минута Александър Колев получи шанс да вкара втори гол за Ботев, но от отлична позиция пропусна.

Последва нов пропуск на Йордан Минев за Лудогорец в 78-ата минута, а в 81-ата минута Марселиньо от пряк свободен удар удари греда за домакините.

Така се стигна до 85-ата минута, когато Кешеру се измъкна от отбраната на Ботев и с четвъртия си гол за сезона донесе победата на тима от Разград.

В другия мач от днес Славия победи като гост Монтана с 2:1.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ