Стотици палят свещи в памет на загиналите в Катуница Ангел и Павел

Мълчаливи шествия до местата, където издъхнаха Ангел и Павел преди четири години, стягат в Катуница. Няма да забравим случилото се, но вече нямаме и нужда от излишна шумност и омраза, затова ще почетем кървавите инциденти и техните жертви кротко. Това заяви кметът на Катуница Красимир Юруков. Възпоменание със стотици запалени свещи ще събере роднини и съселяни в парка със спортна площадка, изградени специално с паметен знак за двете загинали момчета.

След това благотворително е организиран футболен мач между отбора на Катуница и национален клуб „Фенове България“. Цялото село ще участва в шествията на 22 и 23 септември - датите на смъртта на Ангел Петров и Павел Толев, пише "Марица".

Дните от 21 до 24 септември 2011 година буквално взривиха страната, припомнят паметливи. Тогава след смъртни заплахи от страна на фамилията на Кирил Рашков към вуйчото на Ангел, Веселин Христев, се стигна до фатално прегазване на деветнадесетгодишния Ангел, който издъхна на път за болницата.

Седемнадесетгодишният Павел пък издъхна по време на протестното шествие ден по-късно, момчето бе с болно сърце. Палежи на коли, къщи, арести, претърсвания и цяла върволица наказателни дела се точиха по този случай в следващите 3 години. Фамилията на Кирил Рашков се изсели от Катуница, държавата им иззе имотите като незаконни или заради укриване на данъци,а дядо и внук излежаха присъди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини