Кола размаза пешеходец на пътя за Димотровград

Филм на ужасите затвори пътя Хасково-Димитровград рано тази сутрин. Опел Астра с хасковска регистрация ударила пресичащ в нищото пешеходец и буквално го разчленила по протежение на 200 метра в платното за Димитровград, след бирената фабрика. Части от човешко тяло, в които личаха ръце, крака, торс бяха осеяли асфалта, а кръвта се точеше на дълги ивици и по двете ленти на платното, съобщи haskovo.net.

Участъкът бе затворен за движение за дълго време. Полицейски екипи от Хасково и Димитровград обследваха всеки сантиметър от района в търсене на информация за жертвата. Трупът бе в такова състояние, че не позволяваше идентификация. По първоначални данни пострадалият е нямал документи за самоличност. Знае се само че е мъж, но нищо друго, включително и годините не е известно. Видимо шокираните от гледката полицаи пък бяха склонни да си го изкарват на всеки срещнат. Те категорично забраниха достъпа до колата убиец и евентуалния и водач. Сребристата Астра стоеше отделена от дясно на пътя като около нея се мотаеха трима цивилни. Един от тях стоеше с вид на собственик до разбитото предно панорамно стъкло. Вероятно там е бил удара на летящия автомобил със загиналия. Предвид състоянието на тялото, колата бе относително слабо пострадала – спукано предно стъкло пред шофьорското място и разбит фар от същата страна.

Гледката бе станала достояние на пътуващи между двата града и то в часовете преди пристигането на полицията. С едно наум, техните версии се обобщаваха в следното: пешеходец тръгнал да пресича отляво надясно през пътното платно по средата на права и много скоростна отсечка малко преди зеленчукова борса Марица. Изскочил внезапно и май се опитал да се шмугне измежду няколко хвърчащи по отсечката коли. Една от тях обаче го засякла въпреки че се опитала да спре, разказа очевидец макар да отрече лично да е видял удара.

Според него в този момент е било малко след 7 сутринта, но не бил сигурен. Въпросителните не бяха свързани толкова с инцидента-на този участък през годините са гинали не малко пешеходци, като последния бе на работещ в индустриалната зона. В случая обаче бирената фабрика и другите предприятия в района бяха подминати и мястото на пресичане изглеждаше като в нищото-от къра към къра. Неработещата зеленчукова борса и другият кървав разклон, този за Узунджово с прилежащата му автобусна спирка са доста по-нагоре. При внимателно вглеждане зад шубраците все пак се откриваше сграда, която дори се оказа нещо като предприятие с име "Дистрибуция на целулозно тишу". Заради загражденията на полицията не стана ясно дали потърпевшия има връзка с обекта.

Към настоящият момент версията на полицията е за ПТП, макар причините за него да остават неясни. Не е изключено и самоубийство предвид безумието да се пресича точно на това място. От ОД на МВР обещаха подробности по-късно през деня.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони