160 музиканти под пагон свирят във Велико Търново на фестивала на военните оркестри

160 музиканти се включват в деветото издание на Международния фестивал на военните духови оркестри във Велико Търново. За пръв път за участие идват представители на френски военни оркестри от град Рен, щата Бретан и от Канстанца, Румъния.

Френските изпълнители под пагон ще са сензацията на проявата, защото освен класически духови инструменти, ще участват и с традиционните си бретански гайди. Досега такъв състав не е имало на предишните издания на феста.

Българските участници са гвардейският представителен духов оркестър и великотърновският фестивален оркестър, който включва духовия оркестър при Националния военен университет и Втора механизирана тунджанска бригада от Стара Загора.

Церемонията по официалното откриване на феста ще е в понеделник от 18,30 часа с дефилир на участниците пред сградата на МДТ "Константин Кисимов" в центъра на Велико Търново. След това съставите ще изявят с общи изпълнения. Навръх Деня на Независимостта от 11,30 часа пък военните духови формации ще поведат празничното шествие от хълма Царевец към паметник "Майка България". Час по-късно те ще зарадват публиката с индивидуални шоу-изпълнение пред сградата на Централна поща.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони