Откриха тяло на мъж в бургаския комплекс „Лазур“

От „развързването на кесията“ не печелят най-бедните Намаляването на данъците има голям ефект върху икономиката

Смяна на върха Новият луксозен SUV на VW завива със задните колела и масажира пътниците

Саутгейт е най-елегантният селекционер на мондиала

Музеят в Търново показва безплатно експозиции, свързани с последните дни от живота на Левски Културната институция отбелязва 181 години от рождението на Апостола на свободата

Посланикът на Франция Ерик Льобедел: Титлата развълнува цяла Европа

Шефът на БАБХ Дамян Илиев: Избиването на животни заради риск от чума е единствената възможна мярка

Мария Габриел: Човекът трябва да бъде в центъра и да бъде този, който управлява технологиите

Зам.-министърът на земеделието Цветан Димитров: Животновъдите ще получат пълна субсидия за 2018

Какво направил Чък Норис, като се качил без билет в тролей №9

Явор Гечев, „Четири лапи”: БАБХ може да докара чумата до Видин

Беларус дарява на Сърбия четири нови изтребителя „МиГ-29“

Слънчево и горещо ще е времето днес

БАН ще проверява финансовото състояние на НИМХ

Сблъсъци с полицията във Франция след празненствата за световната титла

Мерят допълнително въздуха над Русе за вредни емисии

Разработен е план за измервания на качеството на атмосферния въздух в русенските квартали „Възраждане”, „Здравец-Изток” и централна градска част, съобщиха от РИОСВ. Взетите допълнителни мерки са след среща в МОСВ със зам.-министър Красимир Живков и русенски депутати. Над 1000 русенци излязоха миналия четвъртък на първия екопротест от 27 г. насам след залповото обгазяване на града на 14/15 септември т.г.

Направени са и измервания с преносим газ-анализатор на Регионална лаборатория при ИАОС. Той ще работи на 24-часов режим. Проверките в Източната промишлена зона на крайдунавския град продължават. Екип на екоинспекцията изяснява дали „Лубрика“ ООД спазва условията за производство в комплексното си разрешително. Инспектират се всички малки промишлени обекти в Русе, за да се открият източници на замърсяване.

На север от площадката на завода за авточасти „Монтюпе“ ЕООД е установена специфична миризма за производството на дружеството. Въпреки констатираните „несъответствия в работата на предприятието“, засега не може да се твърди, че това е единственият замърсител.

Ако следващите замервания отново докажат отклонение от нормите, ще се спрат принудително инсталации или части от тях в завода. Извънредната мярка ще продължи, докато производството на „Монтюпе“ се приведе съответствие с комплексното разрешително. В официално разпространено становище от френската компания отхвърлят обвиненията за замърсяване и категорично опровергават „всички неоснователни и недоказани обвинения“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.