82% от богатството в света отива при 1% от населението

Майка с бебе в ръце пропадна в улична шахта в столичен квартал

Агресия в дом за деца с увреждания в Габрово

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 23 януари 2018

Правят сергиите в Слънчев бряг еднакви

15-километрова опашка на ГКПП „Капитан Андреево“

Броят яхтите на българи в Гърция Удрят схемите за укриване на налози при транзит

Списък с 55 защитени специалности въвежда МОН

Религии против Истанбулската конвенция Светият синод обяви, че договорът поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация

Белгия намали равнището на терористична заплаха в страната

Федерика Могерини заяви, че е извънредно притеснена от турската офанзива в Сирия

Огнеборци потушиха пожар в цех за металообработка в Килифарево

Бомбаджия на банкомати скочи в ледените води на Струма (обзор) Джонката и Свещичката арестувани след 75 дни търсене под дърво и камък

Разкриха пет високотехнологични наркооранжерии в Добричко

Грипна епидемия и в Благоевград Висока заболеваемост в още 6 области

Мерят допълнително въздуха над Русе за вредни емисии

Разработен е план за измервания на качеството на атмосферния въздух в русенските квартали „Възраждане”, „Здравец-Изток” и централна градска част, съобщиха от РИОСВ. Взетите допълнителни мерки са след среща в МОСВ със зам.-министър Красимир Живков и русенски депутати. Над 1000 русенци излязоха миналия четвъртък на първия екопротест от 27 г. насам след залповото обгазяване на града на 14/15 септември т.г.

Направени са и измервания с преносим газ-анализатор на Регионална лаборатория при ИАОС. Той ще работи на 24-часов режим. Проверките в Източната промишлена зона на крайдунавския град продължават. Екип на екоинспекцията изяснява дали „Лубрика“ ООД спазва условията за производство в комплексното си разрешително. Инспектират се всички малки промишлени обекти в Русе, за да се открият източници на замърсяване.

На север от площадката на завода за авточасти „Монтюпе“ ЕООД е установена специфична миризма за производството на дружеството. Въпреки констатираните „несъответствия в работата на предприятието“, засега не може да се твърди, че това е единственият замърсител.

Ако следващите замервания отново докажат отклонение от нормите, ще се спрат принудително инсталации или части от тях в завода. Извънредната мярка ще продължи, докато производството на „Монтюпе“ се приведе съответствие с комплексното разрешително. В официално разпространено становище от френската компания отхвърлят обвиненията за замърсяване и категорично опровергават „всички неоснователни и недоказани обвинения“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.