ББЦ-Бургас застава зад кмета Димитър Николов за трети мандат

ББЦ ще участва на местните избори в Бургас със самостоятелна листа за общински съветници, но по преценка на местните структури ще подкрепи кметa Димитър Николов за трети мандат, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Бургас е един от малкото градове в България, които имат безспорен фаворит за предстоящия местен вот. На местни избори общият знаменател изпада от уравнението. Тук подкрепяме личности на база техните резултати. Димитър Николов е кмет с авторитет, с видим резултат от дейността си, спечелил уважението и доверието на своите съграждани“, обяви на пресконференция днес депутатът на „България без цензура“ и зам.-председател на парламентарната Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление Мартин Иванов.

„Няма как да не подкрепим градоначалник, който е приел отговорно своята мисия и се справя изключително добре с местното управление, независимо представител на коя политическа формация е той. Николов беше първият градоначалник, който публично се противопостави на своите съпартийци от парламента за въвеждането на допълнителен местен данък като категорично заяви, че такъв в Бургас няма да бъде въведен. Той е пример за това, че когато не си съгласен с нещо и то би ощетило гражданите, трябва да му се противопоставиш, независимо, че ти бива спуснато отгоре“, обясни депутатът.

„Ако за 25 години нещо е направено в Бургас, то е направено през мандатите на Николов. Напълно подкрепяме неговата кандидатура. Трудно може да се намери по-добър кандидат от него, обяви и областният председател на ББЦ акад. Иван Тагавов.

Академикът ще води листата на ББЦ за общински съветници. Партията предлага на Бургас 19 известни бургазлии, доказали се, некорумпирани, които не са участвали във властта. На челните позиции са Свилен Иванов, Тони Желев, Христо Янков – бивш директор на завод „Камбана“.

„Очакваме солидна група в градския съвет, ще променим климата в него, няма да влизаме в лобита и схеми. Ще работим за по-голяма прозрачност на обществените поръчки, където е най-голямата корупция, ще работим за отварянето наново на факултет по селско стопанство в Бургаския свободен университет, заради глада за такива кадри, за безплатен градски транспорт за пенсионерите и хората в неравностойно положение и за откриване на Клуб на културните дейци“, обясни акад. Тагавов.

Той обяви, че „България без цензура“ ще води толерантна кампания и ще акцентира върху това, което ще направи за жителите на Бургас, а не върху политическите ежби на опонентите си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини