Пари на младо вино отровиха пенсионери в Лом

Бабата почина, дядото е в реанимация

Изпарения на младо вино задушиха семейство пенсионери в Лом. Отровният газ е убил възрастната жена, а съпругът и е настанен в реанимацията в Лом, съобщиха от крайдунавската болница.

Трагедията се е разиграла в събота вечерта в дома на Василка и Иван Божинови в пристанищния град. Четири-пет дни преди това пенсионерите обрали лозето си и нъпълнили бъчвата в мазето.

В крайдунавския град, където домашното винопроизводство от векове е на почит, през последните години имаше няколко смъртни случаи от натравяния с въглероден двуокис от бъчви и повечето стопани внимават да не пострадат.

"Предупредих родителите си да се пазят от изпаренията и дори проконтролирах вратите и прозорците на мазето да се отворени. Въпреки това най-лошото стана", разказа синът на пенсионерите Цветан Иванов.

В събота вечерта той посетил родителите си, но не ги открил в стаите и слязъл в мазето. Там заварил майка си и баща си проснати на земята. "И на мен ми стана лошо! Едва успях да ги извлека навън и извиках "Бърза помощ", разказа мъжът. Когато пазителите на реда и лекарски екип пристигнали обаче, баба Василка /82 г./ вече била издъхнала, а съпругът й още дишал.

Медиците откарали дядото в реанимация, а пожарникарите проветрили цялата къща. Според тях най-вероятно бабата първа е слязла в мазето и припаднала от отровните пари, а дядото се опитал да й помогне и също падна. Той обаче е престоял в зимника по-малко време. "Възрастният мъж беше в кома, но след предприетите процедури състоянието му се подобрява, вече е контактен!", казаха от реанимацията в Лом.

За смъртта на старицата е заведено досъдебно производство, но няма данни за престъпление, станалото е нещастен случай, казаха от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони