Български тираджии разказват за хаоса с бежанците по пътя Истанбул - Одрин

„Това беше най-тежкото ни пътуване от Истанбул до Кърджали. Над 3000 сирийски бежанци вървят и блокират пътя. Затвориха движението по пътя Истанбул – Капитан Андреево, край Одрин, разказва в писмо до 24rodоpi.com кърджалийският тираджия Фикрет Мустафа.

Човекът допълва,че турците се принудили да затворят гишетата на магистралата, за да спрат движението. Преживелиците на тираджията са от вчера.

Тази сутрин световните информационни агенции съобщиха,че същите сирийски бежанци, които повече от денонощие бяха превзели международния път край Одрин и правеха движениетго на автомобили невъзможно, са транспортирани при останалите в арената за мазните борби в турски град. Магистралният път е вече отворен за движение на автомобили.

"От 26 години сме на път между Босфора и Родопите, виждали сме виелици, 30 градуса под нулата, замръзвала ни е нафтата, но никога не сме допускали, че преселението на толкова много хора ще блокира най-важния път между България и Турция", разказва Фикрет и неговите колеги зад волана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини