Ремонтите по „Тракия“ забавиха пътуването (обзор)

Тежкият трафик причини в събота проблеми и по магистрала „Тракия“, а и в неделя положението беше тежко. Задръствания там се образуват заради многото участъци в ремонт, при които движението се отбива в съседното платно.

През пролетта премиерът Бойко Борисов нареди юли и август да няма ремонти по „Тракия“ заради пътуващите до морето, но единственият начин ремонтите да бъдат свършени, е да се използва хубавото време в момента, казаха пътни експерти.

Опашките бяха най-големи между 67-и километър, където има ремонт на виадукт, и 89-и километър, близо до разклона за Пазарджик. Там, дори в неремонтиращите се участъци автомобилите се движеха в три колони, заемайки и аварийната лента. От пътната агенция посъветваха шофьорите да се движат по Подбалканския път, но вече качилите се на магистралата нямаше как да последват съвета.

„Оставихме трафика по магистралата в едното платно, защото затварянето на аутобана и изнасянето на трафика само през обходни пътища щяха допълнително да затруднят шофьорите и да натоварят трафика през населените места, през които минават“, обясни регионалният министър Лиляна Павлова във Варна, където участваше в министерска среща за пътищата. През уикенда тя инспектира участъците в ремонт по магистрала „Хемус“. „Открихме участъци, които не отговарят на изискванията и, както при „Марица“, те бяха фрезовани“, заяви тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини