Националът по тенис Александър Лазов: Гадно ми е, с Григор щеше да е различно

„Много ми е гадно, съжалявам, че не успях да помогна за победата - заяви Александър Лазов след 3:6, 4:6, 2:6 от Мартон Фучович. - През целия мач изоставах в геймовете, догонвах. Искаше ми се да го поставя под напрежение и да видим дали тогава няма да започне да греши, но не стана. Естествено, че Григор Димитров липсва на отбора. Той е двигателят на тима ни и резултатът щеше да е различен, ако той бе тук. Във всеки един момент вярвахме, че можем да сме победители, за наше съжаление, не се получи.“
Думите на Лазов обобщават ситуацията в мача на България с Унгария и провалът за влизане в първа група на зона Европа-Африка на купа „Дейвис“ - без Григор не става. В първия ден нашите паднаха и в двете единични срещи, след това намалиха с успех на двойки, но загубата на Лазов реши изхода. В последния двубой Димитър Кузманов надигра Габор Боршош с 6:2, 6:7, 6:2, но тази победа остана само за протокола.
Димитров нямаше ангажименти с турнири в изминалия уикенд, но отклони поканата на капитана Тодор Енев. И през трите дни на мача трибуните на „Българския национален тенис център“ в столичната „Борисова градина“ останаха полупразни - най-вероятно заради липсата на Григор и цените на билети от 50 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт