Дъжд, гръмотевици и температури между 22 и 29 градуса днес

Дневните температури ще се понижат още и максималните ще бъдат от 22° в западните райони до 29° на места в Източна България. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН . Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за септември.

Днес над Западна и Централна България облачността ще е значителна и на места, главно в югозападната част от страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевици.

Над Източна България на места сутринта ще има краткотрайна мъгла, но около обяд ще се установи предимно слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт.

Над Черноморието в сутрешните часове ще има ниска слоеста облачност, на места и краткотрайна мъгла, но около обяд ще се установи предимно слънчево време. Ще се появи до умерен североизточен вятър. Максимални температури 25-26°. Температурата на морската вода е 22-24°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще има значителна облачност и на много места ще превалява краткотраен дъжд с гръмотевици. Условия за по-значителни валежи има в масивите от Югозападна България. Ще духа до умерен в ниските части североизточен, а по билата югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 19°, на 2000 метра – около 11°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето