Заклаха мъж с нож в Ямбол след битов скандал

Задържан е извършител на тежко криминално престъпление в Ямбол, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР-Ямбол. В 22.50 часа, вчера на тел. 112 в ОД на МВР - Ямбол е постъпил сигнал за прободен в областта на торса мъж, на ул. „Сакар планина“ в Ямбол. По първоначални данни мъжът е с обилно кръвотечение и вероятно е с опасност за живота.

На сигнала незабавно са изпратени полицейски сили и медицински екип. На място е констатирана смъртта на 55-годишния мъж, жител на махалата. Установена е и 47-годишна жена с повърхностни наранявания в областта на гърба, без опасност за живота. От проведените незабавни опертивно-издирвателни мероприятия е изяснено, че малко преди 22:50 часа, след възникнал битов скандал, единият от участниците – 65-годишен мъж е нанесъл с нож прободна рана в областта на гърдите на опонента си и на живущата с него жена, като възползвайки се от суматохата е напуснал адреса и се е укрил.

Своевременно е сформиран щаб за провеждане на мероприятия по „горещи следи”, паралелни процесуално-следствени действия и са възложени конкретни задачи по опазване на обществения ред и недопускане на правонарушения в района. Мобилизиран е наличния резерв на ОД на МВР – Ямбол и е подготвено искане за придаване на специални полицейски сили от ЗЖУ-Бургас.

В резултат на адекватно планираните и ефективно проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят на убийството – 65-годишен жител на Ямбол, криминално проявен и многократно осъждан. Той е задържан за срок от 24 часа по ЗМВР. Продължава провеждането на процесуално-следствени действия под прякото ръководство на Окръжна прокуратура - Ямбол. Поради получена информация за възникнало напрежение, с цел недопускане ескалирането му, нарушаване на обществения ред и саморазправа, е засилено полицейското присъствие. Полицейските сили ще останат в района и през днешния ден.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право