Готвят протест срещу турския президент Ердоган

Български и американски военни повишават подготовката си в съвместно ротно тактическо учение на учебен полигон „Ново село“

Лозан Панов потвърди: Писмото на Черния лебед е автентично

Румен Радев в Израел: Ще работим за възстановяването на преговорите в близкоизточния мирен процес

Повдигнаха обвинение на бивш началник на полицията в Асеновград за общо 7 престъпления

Дисциплинарната комисия наказа Каранга

Най-голямото куче в света тежи повече от 80 кг и е на 9 месеца

Изправят пред Темида домашен асистент, източил дебитната карта на колега

Война на дупките и в Шумен Ремонтират улици, тротоари и площадки за 2,5 млн.лв.

Русия предупреди Македония за негативните последствия от присъединяването на страната към НАТО

Двама загинали и двама ранени при взрив в молдовската столица Кишинев

Пътят Смолян – Мадан в района на Тикале ще остане затворен за 6 месеца

Конституционният съд образува дело за Истанбулската конвенция

България бележи рекорд в ръста на броя на затворниците в Европа

Доналд Тръмп все още не е поздравил Владимир Путин за преизбирането му

Лиляна Павлова: 300 км магистрали са сред резултатите от двата мандата на Борисов

300 км магистрали и над 2000 км обновени пътища ще са един от резултатите от двата мандата на кабинета „Борисов”. Това каза при посещението си във Велико Търново министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, съобщи “Фокус”.

Министър Павлова посочи, че ще бъдат довършени автомагистралите „Струма“ и „Марица“. Освен това има рехабилитирани и обновени над 2000 км пътища в цялата страна. По думите й, всичко това е предпоставка за изграждането на една добра пътна мрежа. На въпрос откога ще бъдат въведени новите винетни такси за тежкотоварни автомобили у нас, тя отговори, че това може да се случи най-рано през 2018 година. „Обмисля се въвеждането на комбинирана система за плащане на пътищата. Винетната система ще остане за леките автомобили, но за тежкотоварния и транзитния трафик над 3,5 тона, тази система вече ще бъде за изминато разстояние. Така наречената „тол такса“ за изминато разстояние. Въвеждането на тази система ще ни даде възможност да имаме едно сериозно увеличение на приходите. И всъщност кредитирането на изграждането на магистрали няма да обременява държавния бюджет, а ще бъде за сметка на увеличените приходи от такси, които ние ще събираме за използването на пътищата“, обясни министър Павлова. Тя посочи, че това може да се случи на 1 януари 2018 година. „Това е така, защото такъв тип такси могат да влязат в сила най-рано през следващата финансова година. 2016 година трябва да е годината, в която да изградим новата система, трябва да се въведат промени в закона, след което да се избере изпълнител, който да изпълни проекта, да внедри и да тества системата. 2017 година тя може да функционира тестово и пилотно, за да видим как сработва. И вече официално можем да преминем на тази система през 2018 година. Така, че ще ни трябват 3 години за цялостното въвеждане“, допълни още Лиляна Павлова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.